ttttt

16.06.2021 - Pentru începutul noului an școlar poate fi finalizată clădirea

Lucrările de reabilitare a Grădiniței Csodavilág este terminată în procent de 99%, dar nu este finalizată în totalitate, prin urmare nu poate fi preluată. In instituție nu funcționează sistemul de detectare a incendiului. Managerul orașului, Angi Zoltán a declarat ziariștilor că ar fi o iresponsabilitate, și nu putem permite ca 150 de copii să fie într-o clădire în care nu există un sistem funcțional de detectare a incendiului. Pe lângă asta, clădirea a fost reînnoită în urmă cu două ani, dar planurile nu au fost actualizate în funcție de lucrări. Acum sunt planurile în procesul de actualizare și de aprobare. Sperăm că pentru începutul noului an școlar să fie clădirea finalizată până la 100%.

14.06.2021 - Proiectul va fi depus săptămâna aceasta 

La ședința extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipiului Gheorgheni a fost aprobată indicatorii proiectului prin care va fi implicat Municipiul Gheorgheni și U.A.T. Județul Harghita în managementul şi implementarea proiectului de finanțare „Înființarea unui Incubator de afaceri sectorial în Municipiul Gheorgheni”.

După cum se știe, acordul de parteneriat pentu înființarea Incubatoarului de afaceri a fost semnată între Consiliul Județean Harghita și Municipiul Gheorgheni, la începutul lui iunie. Incubatoarele sunt dezvoltate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, investițiile fiind finanțate în proporție de 50% din acest program, și 50% din contribuțiile consiliului județean și a orașului, în procent de 65%, respectiv 35%. Valoarea proiectului ajunge la 8,8 milioane de lei.

În ședința extraordinară s-a spus că casa de incubator planificată va funcționa inițial ca o subunitate a centrului de afaceri Harghita Business Center din Odorheiu Secuiesc.

10.06.2021 - Un teren de fotbal cu iarbă artificială s-a realizat la Gheorgheni

O investiție semnificativă a fost realizată în orașul nostru cu sprijinul Guvernului Ungariei, din inițiativa Academiei de Fotbal din Ținutul Secuiesc, și a Clubului Fotbal Miercurea Ciuc.  Valoarea terenul de fotbal cu iarbă artificială ajunge la 350 de mii de euro. Fotbalul din Municipiul Gheorgheni împlinește anul acesta 100 de ani. Această investiție înseamnă cel mai mare dar pentru noi și înseamnă, de asemenea, viitorul nostru.

08.06.2021 - Avem vești bune!

Am semnat procesul verbal calitativ pentru 4 dispozitive medicale in Spitalul Municipal Gheorgheni. Mamografia, Osteodensitometria, Dispozitivul de Imagistica cu Raze X si Tomografia Computerizata a fost pus astazi in functie de test.

Dupa primirea autorizatiilor si dupa instruirea personalului vor fi puse in functie aparatele medicale. Valoarea totală a aparatelor depășește suma 4,5 milioane lei, și este finanțat din proiectul UE.

03.06.2021 - Ședința extraordinară Consiliului Județean Harghita a fost ținută la Gheorgheni

Mai multe proiecte de hotărâre, legate de Gheorgheni și de regiunea noastră, au fost adoptate la ședința extraordinară a consiliului județean din 3 iunie.

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii U.A.T. Județul Harghita cu U.A.T. Municipiul Gheorgheni în vederea realizării în comun a investiției „Amenajare drum de tranzit al municipiului Gheorgheni pentru DN 12, Nord–Sud”. Ruta drumului de tranzit în prima fază - în direcția Nord-Sud prin municipiul Gheorgheni pe ruta DN 12, între poziția km 135-drum de legătură cu str. Gării – intersecția str. Kossuth Lajos și invers. Ruta drumului de tranzit faza doi: între str. Kossuth Lajos - str. Belchei – str. Pescarilor – DN 12 (str. Gábor Áron ), iar în direcția Sud–Nord traversează municipiul Gheorgheni pe ruta DN 12-str. Exterioară – str. Fabrica veche – str. Kossuth Lajos și invers. Pentru realizarea obiectivului de investiții Consiliul Județean Harghita asigură finanțarea lucrărilor de construcții în 2/3 parte. Conducerea municipiului v-a consulta proiectul cu locuitorii, pentru a ajunge la consens.

2. S-a aprobat repartizarea Municipiului Gheorgheni a sumei de 520 mii lei din Fondul la dispoziția Consiliului Județean Harghita, constituit din cota de 6% din impozitul pe venit, pe anul 2021. Din această sumă orașul nostru va finanța contribuția proprie a proiectelor Spitalului Municipiului Gheorgheni și căminului Colegiului Technic Batthyány Ignác.

28.05.2021 - Vești bune pentru părinți!

A intrat în vigoare hotărârea 536/2021 pe baza căreia a fost modificată reglementarea concediului şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.
Stimulentul de inserție va putea fi solicitat și după ce copilul împlinește vârsta de 6 luni (sau 1 an în cazul celui cu dizabilități), fiind eliminată condiția ca părintele să facă dovada că a obținut venituri impozabile cu cel puțin 60 de zile înainte ca copilul să împlinească vârsta de 6 luni (sau 1 an în cazul celui cu dizabilități). În acest caz, stimulentul se va acorda până când copilul va împlini vârsta de 2 ani (sau 3 ani în cazul celui cu dizabilități).
Se introduce posibilitatea de a solicita stimulentul de inserție și după ce copilul împlinește vârsta de 2 ani (sau 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități.
La Gheorgheni sunt 124 de familii care sunt afectate de această temă.
Pentru informații suplimentare sunați la numărul de telefon a sediului Directiei de asistenta sociala: 0266-364.494, 0730-710.950.

28.05.2021 - Măsuri pentru prevenirea pagubelor cauzate de animalele sălbatice

Datorită faptului că în momentul de față există mai mulți indivizi şi familii de urs habituări care vizitează în mod regular anumite zone, prezintă un risc major pentru integritatea corporală şi proprietăților din localități. În zona Gheorgheniului, în ultimele 48 de ore a fost înregistrat 5 cazuri de prezența unui urs la Toplița și la Tușnad. În asemenea situații trebuie să apelați la 112. În cazul situațiilor când animalele sălbatice se întorc frencvent în anumite zone, trebuie anunțate asociațiile de vânătoare, sau poate fi notificată (în scris) și primăria.
Pe această cale atragem atenția crescătorilor de animale să încerce rezolvarea îngrijiri animalelor în circumstanțe sigure, prin montarea gardurilor electrice, și prin prezența permanentă a ciobanilor, sau câinilor ciobănești. De asemenea animalele domestice trebuie ținute în spații protejate, grajduri și cotețe încuiate.
În cazul producerii unei pagube, cetăţenii care doresc să fie despăgubiţi, se vor prezenta la Biroul Relații cu Publicul, unde vor depune o solicitare de evaluare a pagubei, imediat după producerea evenimentului.
Pentru informații suplimentare puteți să sunați la numărul de telefon 0735-529.737 - Mezei-Dénes Szabolcs, referent de specialitate.

25.05.2021 - Acordarea tichetelor sociale pentru gradiniță

Acordarea tichetelor sociale pentru gradiniță, în valoare de 100 de lei, lunar, este condiționată de prezența zilnică a copilului la cursurile preșcolare, cu excepțiile specificate în normele de aplicare a legii.

Tichetul social este reglementat de Legea nr. 248/2015 și de normele metodologice aferente. Este acordat de primarii, din bugetul de stat, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată.

La Gheorgheni cele 236 tichetele sociale vor fi distribuite pe 26 și 27 mai, la sediul Direcției de asistență socială, în strada Carpaților, nr. 7.

17.05.2021 - Anunț proiect!

Primăria Municipiului Gheorgheni alături de Biroul pentru Tineret Ifitéka, ca parte a curățeniei de primăvară și reamenajarea spațiilor anunță un proiect concurs școlilor din oraș.

Așteptăm lucrări creative ale elevilor claselor V-VIII și IX-XII pentru a putea amenaja și decora sensurile giratorii și parcurile din oraș. Rugăm elevii să viseze, să deseneze și să dea viață acestora folosind doar plante care se găsesc în următoarea listă, care se potrivesc peisagistic și care rezistă la clima orașului nostru, decorând astfel cele două sensuri giratorii și patru spații florale.

Termenul limită este 28 mai, vineri, ora 12:00. Premierea se va realiza în data de 1 iunie, de Ziua Copilului.

Materialele necesare proiectului pot fi descărcate de aici sau pot fi preluate personal din Biroul Ifitéka.

12.05.2021 - A început Recensământul General Agricol

A început Recensământul General Agricol care se desfășoară în perioada de 10 mai - 31 iulie 2021. Atenție! Fermierii sunt obligați să furnizeze informațiile cerute de autorităti identificate cu legitimație.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!

https://agrointel.ro/.../recensamantul-agricol-2021.../

06.05.2021 - ÎNȘTIINȚARE!

Le informăm cu respect locuitorii Municipiului Gheorgheni că luni, 10 mai, vom organiza o campanie de curățare a drumurilor publice. De aceea le cerem rezidenților și proprietarilor de mașini să lase parcările libere pe Bd. Frăției și în cartierul Florilor (adică secțiunea dintre cele două sensuri giratorii) între orele 12:00-17:00, în ziua susmenționată. Vă rugăm ca în intervalul de timp indicat să parcați vehiculele în altă parte!

Mulțumim pentru cooperare!

05.05.2021 - Continuăm tăierea arborilor

Vom continua tăierea arborilor îmbătrâniți, uscați, sau care prezintă pericol de accidente aflate în spațiile publice a orașului. Tăierea arborilor a fost solicitată de către locuitori, și a fost aprobată de o comisie specializată. Pe 6 mai vor fi tăiați arborii pe strada Nicolae Bălcescu și Fejér Dávid, precum și în cartierul Florilor.

Este important ca rezidenții să elibereze zona din jurul arborilor care vor fi doborâți. Vehiculele trebuie parcate în altă parte, iar în timpul tăierii, în zonele specificate trebuie acordată o atenție sporita traficului auto și pietonal.

 Arborii doborâți vor fi înlocuiți ulterior.

04.05.2021 - Inspecţie tehnică tractoare

În atenţia fermierilor deţinători de tractor/tractoare: în cazul în care doriţi să efectuaţi inspecţia tehnică (RAR) a vehiculului/vehicolelor agricol/agricole sunteţi rugat să vă semnalaţi intenţia către Primăria Gheorgheni (luni-joi între orele 8-16, vineri între 8-14:30).

Număr de telefon: 0266-364.650 (secretariat)

Mulțumim!

03.05.2021 - Copii reîntorc în unitățile de învățământ

După patru săptămâni de vacanță de primăvară pe 5 mai copii reîntorc în unitățile de învățământ. După hotărârea Instituției Prefecturii Județului Harghita (avizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita), la Gheorgheni se aplică scenariul 1 (verde), adică cu participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ.

Conform datelor din 2 mai, rata infecției este de 0,8 la mie în orașul nostru. Cerem tuturor respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie!

27.04.2021 - Anunț pentru locuitori din strada Rozelor!

Dorim să-i informăm pe locuitorii din strada Rozelor că angajații distribuitorului de energie electrică lucrează în zonă. Cablurile electrice de pe stâlpi sunt așezate în firele subterane, vor fi introduse și în gospodării, iar contoarele electrice sunt instalate în afara porții.

În timpul lucrărilor, le cerem locuitorilor să coopereze, adică să permită angajaților Electrica și specialiștilor responsabile de așezarea cablajelor electrice să intre în curți.

Este important de menționat că terenul va fi excavat pe secțiunea dată pentru a așeza linia electrică în curți, dar restaurarea va fi deasemenea rezolvată. În același timp vă informăm că în timpul lucrărilor în zonele afectate se va întrerupe furnizarea energiei electrice.

Lucrarea durează până pe 7 mai și se desfășoară pe cheltuiala furnizorului, ceea ce înseamnă că locuitorilor nu costă nimic!