ttttt

16.09.2021 - Anunț către locuitorii străzii Belchiei

La data de 20 septembrie 2021 executantul lucrărilor privind reabilitarea străzii Belchiei începe construirea rețelei pluviale, care este concepută prin proiect pe traseul vechi de canalizare menajeră.

Astfel atragem atenția locuitorilor, că începând din 20 septembrie 2021 vechea rețea de canalizare menajeră nu poate fi folosită. În cazul în care nu  v-ați conectat la noua rețea de cazalizare menajeră, Vă rugăm să Vă racordați cel târziu până la 19 septembrie, deoarece vechea rețea de canalizare menajeră nu va funcționa.

Vă mulțumim pentru colaborare!

14.09.2021 - Alăturați-vă inițiativei Let’s do it!

Anul acesta comunitatea Primăriei Municipiului Gheorgheni va alătura inițiativei Let’s do it! (campaniei de colectare a deșeurilor), care va avea loc sâmbătă, pe 18 septembrie, între orele 9:00-13:00.

Dragi voluntari, vă dăm întâlnire la Ziua de Curățenie Națională pe 18 septembrie!

Pe această cale rugăm locuitorii să ni se alăture.

Vă puteți înscrie până 16 septembrie, ora 16:00 pe numerele de telefon: 0266-364494, 0745-705596.

10.09.2021 - Curând pot fi solicitate tichetele sociale

Din 15 septembrie poate fi solicitate stimulentele educaționale în valoare de 100 de lei. Aceste an. tichete sociale se acordă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat.

Prin excepție stimulentul educațional se acordă și copiilor aflați în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dacă veniturile pe persoană, inclusive copilul aflat în îngrijire, nu depășesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei.

Stimulentul educațional se acordă numai pentru copiii înscriși într-o unitate de învățământ preșcolar, conform Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Acte necesare:
- Cerere tip- formularul se obţine de la sediul Direcţia de Asistenţă Socială;
- Actul de identitate al părinţilor – original şi copie;
- Certificatul de naştere, respectiv CI pentru toţi copii din familie – original şi copie;
- Certificat de căsătorie/hotărâre de divorţ/ certificat de deces etc. după caz – original şi copie;
- Adeverinţa şcolară;
- Acte doveditoare privind venitul net obţinut de către membrii familiei în luna anterioară depunerii cererii. La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie se iau în considerare toate veniturile impozabile şi neimpozabile, inclusiv cele rezultate din obligaţiile legale de întreţinere faţă de copii, pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară solicitării stimulentului educational.

07.09.2021 - Au sosit pachetele

Au sosit ajutoarele alimentare și articole de igienă personală din fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD) la Gheorgheni. Cele 922 de pachete vor fi distribuiți persoanelor defavorizate începând de 8 septembrie.

Pachetele cu produse de bază de la Uniunea Europeană vor fi distribuite prin intermediul Direcției de asistență socială a primăriei pe zile lucrătoare între orele 12 și 14, în clădirea spitalului veche.

Pachetele cu produse alimentare si produse de igiena se vor  ridica personal de către beneficiarii programului. Beneficiarii sunt cei cu venitul minim garantat și cei cu alocație pentru susținerea familiei.

Pentru ridicarea pachetelor trebuie prezentată cartea de identitate a persoanei beneficiare.

În timpul distribuției pachetelor trebuie respectate prevederile pandemice în vigoare.

06.09.2021 - Au început lucrările de revopsire a marcajelor rutiere

S-au început lucrările de revopsire a marcajelor rutiere în Municipiul Gheorgheni. Vor fi revopsite marcajele de trecere pietonală, parcările și pictogramele, de asemenea vor fi aplicate benzi rezonatoare transversale.

Lista străzilor la care se vor efectua lucrările: Str. Gabor Aron, Str. Carpaților, Str. Nicolae Bălcescu, P-ța Libertății, Str. Kossuth Lajos, B-dul Lacu-Roșu, B-dul Frăției, Str. Marton Aron, Str. Băii, Str. Budai Nagy Antal, Str. Miron Cristea, Str. Pompierilor, Str. Spitalului, și la stațiunea Lacu-Roșu.

În timpul lucrărilor, se pot aștepta închideri de drum intermitente, pe jumătate de bandă și restricții de circulație.

30.08.2021 - Peste 230 milioane euro din PNDR 2020 disponibili din 27 august prin AFIR pentru tinerii fermieri, micile exploatații și cooperare

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță deschiderea sesiunii de primire a proiectelor pentru instalarea tinerilor fermieri (sM 6.1), dezvoltarea fermelor mici (sM 6.3) și pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol (sM 16.4/ sM 16.4a) din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sesiunea se desfășoară în perioada 27 august – 26 noiembrie 2021.

Mai multe informații găsiți pe link-ul alăturat:

www.afir.info/

24.08.2021 - Au început repararea drumurilor la Gheorgheni

După ce s-a lucrat la stațiunea Lacu Roșu, întreținerea drumurilor publice continuă din Municipiul Gheorgheni. Marți asfaltarea s-a desfășurat pe Bulevardul Lacu Roșu, pe secțiunea de drum în fața liceului Salamon Ernő.

După Bulevardul Lacu Roșu vor lucra în dealungul străzii Nicolae Bălcescu, Kossuth Lajos, și cartierele din Municipiul Gheorgheni.

În timpul lucrărilor, se pot aștepta închideri intermitente, pe jumătate de bandă și restricții de circulație.

20.08.2021 - Anunț!

Anunțăm locuitorii municipiului, că de acum înainte sâmbătă, în timpul pieței, căutați vânzătorii de legume/fructe en-gros pe teritoriul pieței agroalimentare, și nu in afara acesteia, în parcare.

20.08.2021 - Au semnat acordul de parteneriat

Au semnat acordul de parteneriat privind înfrățirea orașelor cu primarul localității Dombóvár (Ungaria) Pintér Szilárd, aplicabil in dreptul public maghiar.

17.08.2021 - Forum pentru locuitorii străzii Belchiei

În urma cererii rezidenților de pe strada Belchiei, am organizat un forum public privind reabilitarea străzii. La ședință am încercat cu directorul Sc. Winfor Trade Srl., Moldován József, și cu directorul SPLTAC-Gheorgheni Erős János să răspundem la întrebările locuitorilor afectați. După cum se știe în strada Pescarilor și în Dózsa György, asfaltarea a fost precedată de construirea rețelei de utilități publice. Acest lucru se întâmplă acum și pe strada Belchiei. Furnizorii de servicii vor conecta sistemul de la rețeaua veche la cea nouă. Furnizorul serviciului de căldură, apă și canalizare înlocuiește conductele de apă potabilă din afara porților, iar Electrica, furnizorul de energie electrică, conduce linia electrică sub pământ, însă tot în afara porților. De asemenea, locuitorii pot solicita construcția rețelei de gaze naturale de la HarGaz, pe care furnizorul de servicii, o conduce doar până la porți, ca și în cazul celorlalte servicii. Conducta de ploaie va fi în locul vechii canalizări, însă conducta veche nu va fi utilizată, astfel vă rugăm să vă conectați la rețeaua nouă cu ajutorul SPLTAC. Rețeaua de apă și canalizare va fi contruită de SPLTAC, până la limita imobilului fiecărui locuitor. Conform legislației în vigoare, conexiunea la rețeaua de apă și canalizare în interiorul gospodăriilor, revine în sarcina rezidenților, dar puteți cere ajutorul serviciului de căldură, apă și canalizare pe numere de telefon: 0747-509.984, 0740-570.195. Cablurile electrice vor fi așezate în canalele subterane, și vor fi introduse în gospodării de către Electrica S.A. Cerem locuitorii, ca în timpul acestor lucrări, să permită angajaților Electrica și specialiștilor responsabile de așezarea cablurilor electrice și în interiorul proprietăților. Lucrarea se desfășoară pe cheltuiala furnizorului de energie termică, ceea ce înseamnă că locuitorii sunt scutiți de costuri! Construirea rețelei de gaze naturale către gospodării este, de asemenea, gratuită. Racordarea la rețeaua trebuie solicitată la biroul HarGaz - Hargita Gaz din cartierul Florilor până pe 27 august. Vă rugăm să comunicați solicitarea și municipalității, pentru înregistrare, până vineri, 27 august, ora 12:00 la numărul de telefon: 0266-364.494. Conexiunea la noile rețele are o importanță majoră, lucrările de conexiune trebuie finalizate de locuitori până la data de 13 septembrie.

04.08.2021 - Lucrări în cartierul Bucin

Au început lucrările la noua rețea de apă potabilă în cartierul Bucin. Lucrările efectuate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) au ca scop îmbunătățirea serviciului de distribuire a apei potabile. Lucrările au început pornind dinspre Piața Sf. Ștefan până la blocul nr. 1. Rugăm locuitorii să nu parcheze pe locurile enumerate. Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

02.08.2021 - Au început lucrările pe strada Belchiei

Informăm locuitorii că a început reabilitarea străzii Belchiei, astfel vă rugăm să nu parcați pe strada respectivă. Mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

26.07.2021 - Se acordă tichetele sociale, pentru luna iunie!

44 tichetele sociale vor fi distribuite la Gheorgheni, pe 28 iulie, între orele 11:00-13:00 la sediul Directiei de Asistenta Sociala, in strada Carpatilor, nr. 7.

 Acordarea tichetelor sociale pentru gradinita, in valoare de 100 de lei, lunar, este conditionata de prezenta zilnica a copilului la cursurile prescolare, cu exceptiile specificate in normele de aplicare a legii. Tichetul social este reglementat de Legea nr. 248/2015 si de normele metodologice aferente. Este acordat de primarii, din bugetul de stat, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata.

26.07.2021 - Cu program prelungit funcționează centrele de vaccinare

În timpul evenimentului multicultural-turistic EgyFeszt, în Depresiunea Giurgeului, în perioada 29.07-01.08 vaccinarea anti-COVID a participanțiilor se va putea realiza în următoarele centre de vaccinare:

-Municipiul Gheorgheni: clădire aparținând Primăriei Gheorgheni, va funcționa în perioada festivalului cu program prelungit, zilnic între orele 8:00-18:00, pentru a putea primi participanții doritori la vaccinare, cu vaccin Pfizer și Johnson&Johnson;

-Comuna Remetea: Centrul de Sănătate Remetea, cu program de funcționare zilnic între orele 8:00-14:00, cu vaccin Pfizer;

-Municipiul Toplița: Internatul Colegiului Național Mihai Eminescu Toplița, cu program de funcționare zilnic între orele 12:00-20:00, cu vaccinul Pfizer;

-Orașul Borsec: Sediul Dispensarului Medical Borsec (fosta policlinică), cu program prelungit în perioada festivalului, zilnic între orele 14:00-18:00, cu vaccin Pfizer și Johnson&Johnson.

22.07.2021 - Propunem spre vânzare către populație lemn de foc

Municipiul Gheorgheni propune spre valorificare un volum brut de 117,4 mc lemn de ffoc (brad, molid), fasonat la drum auto la prețul de 105 lei/mc, din fondul forestier proprietatea publică a Municipiului Gheorgheni.

Modul de valorificare: vânzare directă din platforma primare (UAT Tulgheș) conform regulamentului de acordare-valorificare material lemnos către populație aprobat cu HCL nr. 17/2021.

Pentru informații privind organizarea și desfășurarea vânzării vă puteți adresa referentului de specialitate, Mezei-Dénes Szabolcs, - telefon: 0735-529.737.

HCL 017/2021 - Regulamentul

(Fotografia este ilustrație)

06.07.2021 - De ieri au început lucrările de modernizare a iluminatului public în Gheorgheni

În următoarele luni 1186 corpuri vechi de iluminat vor fi înlocuite în Municipiul Gheorgheni.

Sistemul modern reduce la jumătate costul iluminatului public, iar capacitate de lumina este multiplicată. Valoarea proiectului este de 5,3 milioane lei și este finanțat de ADR Centru.

Lucrările contractate ajung la 2,5 milioane de lei, așadar putem continua modernizarea iluminatului public în acele zone ale orașului, care nu sunt integrate acum in proiect, precum și la Lacu-Roșu.

Pe lângă acestea anul viitor intenționăm să iluminăm trecerile de pietoni cu panouri de iluminat cu energie solară.

28.06.2021 - Se execută lucrări de asfaltare în strada Pescarilor și în strada Dózsa György

Pe 25 iunie a început asfaltarea drumului în strada Pescarilor.

Din 28 iunie au început lucrările și în strada Dózsa György.

Executorul lucrărilor roagă pe locuitorii, și pe cei care trec prin cele două străzi să nu parcheze, ca lucrările să poată continua.

22.06.2021 - Se vor elibera cărțile funciare

Vă aducem la cunoștință că a fost finalizată înregistrarea sistematică a imobilelor de pe raza Municipiului Gheorgheni, în sectoare cadastrale 112 (Tarla 110), 138 (Tarla 114), 139 (Tarla 112), 140 (Tarla 113), 141 (Tarla 116), 142 (Tarla 117) cu sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Începând cu data 2 iulie 2021, se vor elibera extrasele de carte funciară pentru informare, la sediul Primăriei Gheorgheni, în zilele de vineri, în intervalul orar 9-13.

Ridicarea acestora se face de către proprietar/coproprietar/împuternicit sau posesorul imobilului.  Persoana care ridică extrasul carte funciară pentru informare, să cunoască numărul Titlului de proprietate, amplasamentul sau numărul actului administrativ pe baza căruia a fost înregistrat imobilul.

Datorită numărului mare de cărți funciare, peste 800, vă rugăm să aveți înțelegere și să respectați programul de eliberare.

21.06.2021 - Munca lor a prins viață

Cu participarea elevilor clasei a VII-a A din Școala Generală Fogarasy Mihály a fost amenajat spațiul verde din fața vechiului spital din Gheorgheni. În primăvară, am rugat elevii să planifice sensurile giratorii și spațile verzi ale orașului în funcție de dorințele lor (pe baza listei de plante). Astăzi una dintre lucrările câștigătoare a prins viață.

Mulțumim copiilor și doamnei diriginte pentru participare, și pentru ajutor!

La cererea noastră, în aceste zile, compania de grădinărit din Odorheiu Secuiesc plantează flori și plante  durabile, care rezistentă la temperatura zonei noastre.

18.06.2021 - Spitalul orașului a primit un ventilator medical portabil

Datorită Clubului Rotary recent înființat la Gheorgheni, un ventilator pulmonar mobil/portabil modern a fost predat astăzi Spitalului Municipal Gheorgheni. La eveniment au participat membrii ai organizației, foști și actuali menegeri ai instituției medicale, respectiv medicii. Dispozitivul medical de 15.000 EUR este utilizat pentru tratarea situaților de urgență și pentru ventilația pulmonară pacienților în timpul transportului. Mulțumim și apreciem mult donația clubului!

16.06.2021 - Pentru începutul noului an școlar poate fi finalizată clădirea

Lucrările de reabilitare a Grădiniței Csodavilág este terminată în procent de 99%, dar nu este finalizată în totalitate, prin urmare nu poate fi preluată. In instituție nu funcționează sistemul de detectare a incendiului. Managerul orașului, Angi Zoltán a declarat ziariștilor că ar fi o iresponsabilitate, și nu putem permite ca 150 de copii să fie într-o clădire în care nu există un sistem funcțional de detectare a incendiului.

Pe lângă asta, clădirea a fost reînnoită în urmă cu două ani, dar planurile nu au fost actualizate în funcție de lucrări. Acum sunt planurile în procesul de actualizare și de aprobare.

Sperăm că pentru începutul noului an școlar să fie clădirea finalizată până la 100%.

15.06.2021 - Se mai lucrează la muzeu

Lucrările de conservare și revitalizare a Muzeului Tarisznyás Márton din Municipiul Gheorgheni se derulează într-un ritm adecvat, dar sunt încă multe sarcini de făcut.

Primarul municipiului, Csergő Tibor-Andras a vizitat amplasamentul, unde se lucra la iluminatul artificial al clădirii. Luminile inteligente vor putea să funcționeze cu telecomanda prin sistemul tehnologic modern și, dacă contractantul reușește să îndeplinească sarcina, va putea, de asemenea, să ofere iluminat special pentru expozițiile muzeului.

Data finalizării proiectului este 13.07.2021, iar valoarea totala a lucrărilor depășește suma de 3,3 milioane de lei.

14.06.2021 - Proiectul va fi depus săptămâna aceasta 

La ședința extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipiului Gheorgheni a fost aprobată indicatorii proiectului prin care va fi implicat Municipiul Gheorgheni și U.A.T. Județul Harghita în managementul şi implementarea proiectului de finanțare „Înființarea unui Incubator de afaceri sectorial în Municipiul Gheorgheni”.

După cum se știe, acordul de parteneriat pentu înființarea Incubatoarului de afaceri a fost semnată între Consiliul Județean Harghita și Municipiul Gheorgheni, la începutul lui iunie. Incubatoarele sunt dezvoltate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, investițiile fiind finanțate în proporție de 50% din acest program, și 50% din contribuțiile consiliului județean și a orașului, în procent de 65%, respectiv 35%. Valoarea proiectului ajunge la 8,8 milioane de lei.

În ședința extraordinară s-a spus că casa de incubator planificată va funcționa inițial ca o subunitate a centrului de afaceri Harghita Business Center din Odorheiu Secuiesc.

10.06.2021 - Un teren de fotbal cu iarbă artificială s-a realizat la Gheorgheni

O investiție semnificativă a fost realizată în orașul nostru cu sprijinul Guvernului Ungariei, din inițiativa Academiei de Fotbal din Ținutul Secuiesc, și a Clubului Fotbal Miercurea Ciuc.  Valoarea terenul de fotbal cu iarbă artificială ajunge la 350 de mii de euro. Fotbalul din Municipiul Gheorgheni împlinește anul acesta 100 de ani. Această investiție înseamnă cel mai mare dar pentru noi și înseamnă, de asemenea, viitorul nostru.

08.06.2021 - Avem vești bune!

Am semnat procesul verbal calitativ pentru 4 dispozitive medicale in Spitalul Municipal Gheorgheni. Mamografia, Osteodensitometria, Dispozitivul de Imagistica cu Raze X si Tomografia Computerizata a fost pus astazi in functie de test.

Dupa primirea autorizatiilor si dupa instruirea personalului vor fi puse in functie aparatele medicale. Valoarea totală a aparatelor depășește suma 4,5 milioane lei, și este finanțat din proiectul UE.

03.06.2021 - Ședința extraordinară Consiliului Județean Harghita a fost ținută la Gheorgheni

Mai multe proiecte de hotărâre, legate de Gheorgheni și de regiunea noastră, au fost adoptate la ședința extraordinară a consiliului județean din 3 iunie.

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii U.A.T. Județul Harghita cu U.A.T. Municipiul Gheorgheni în vederea realizării în comun a investiției „Amenajare drum de tranzit al municipiului Gheorgheni pentru DN 12, Nord–Sud”. Ruta drumului de tranzit în prima fază - în direcția Nord-Sud prin municipiul Gheorgheni pe ruta DN 12, între poziția km 135-drum de legătură cu str. Gării – intersecția str. Kossuth Lajos și invers. Ruta drumului de tranzit faza doi: între str. Kossuth Lajos - str. Belchei – str. Pescarilor – DN 12 (str. Gábor Áron ), iar în direcția Sud–Nord traversează municipiul Gheorgheni pe ruta DN 12-str. Exterioară – str. Fabrica veche – str. Kossuth Lajos și invers. Pentru realizarea obiectivului de investiții Consiliul Județean Harghita asigură finanțarea lucrărilor de construcții în 2/3 parte. Conducerea municipiului v-a consulta proiectul cu locuitorii, pentru a ajunge la consens.

2. S-a aprobat repartizarea Municipiului Gheorgheni a sumei de 520 mii lei din Fondul la dispoziția Consiliului Județean Harghita, constituit din cota de 6% din impozitul pe venit, pe anul 2021. Din această sumă orașul nostru va finanța contribuția proprie a proiectelor Spitalului Municipiului Gheorgheni și căminului Colegiului Technic Batthyány Ignác.

28.05.2021 - Vești bune pentru părinți!

A intrat în vigoare hotărârea 536/2021 pe baza căreia a fost modificată reglementarea concediului şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.
Stimulentul de inserție va putea fi solicitat și după ce copilul împlinește vârsta de 6 luni (sau 1 an în cazul celui cu dizabilități), fiind eliminată condiția ca părintele să facă dovada că a obținut venituri impozabile cu cel puțin 60 de zile înainte ca copilul să împlinească vârsta de 6 luni (sau 1 an în cazul celui cu dizabilități). În acest caz, stimulentul se va acorda până când copilul va împlini vârsta de 2 ani (sau 3 ani în cazul celui cu dizabilități).
Se introduce posibilitatea de a solicita stimulentul de inserție și după ce copilul împlinește vârsta de 2 ani (sau 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități.
La Gheorgheni sunt 124 de familii care sunt afectate de această temă.
Pentru informații suplimentare sunați la numărul de telefon a sediului Directiei de asistenta sociala: 0266-364.494, 0730-710.950.

28.05.2021 - Măsuri pentru prevenirea pagubelor cauzate de animalele sălbatice

Datorită faptului că în momentul de față există mai mulți indivizi şi familii de urs habituări care vizitează în mod regular anumite zone, prezintă un risc major pentru integritatea corporală şi proprietăților din localități. În zona Gheorgheniului, în ultimele 48 de ore a fost înregistrat 5 cazuri de prezența unui urs la Toplița și la Tușnad. În asemenea situații trebuie să apelați la 112. În cazul situațiilor când animalele sălbatice se întorc frencvent în anumite zone, trebuie anunțate asociațiile de vânătoare, sau poate fi notificată (în scris) și primăria.
Pe această cale atragem atenția crescătorilor de animale să încerce rezolvarea îngrijiri animalelor în circumstanțe sigure, prin montarea gardurilor electrice, și prin prezența permanentă a ciobanilor, sau câinilor ciobănești. De asemenea animalele domestice trebuie ținute în spații protejate, grajduri și cotețe încuiate.
În cazul producerii unei pagube, cetăţenii care doresc să fie despăgubiţi, se vor prezenta la Biroul Relații cu Publicul, unde vor depune o solicitare de evaluare a pagubei, imediat după producerea evenimentului.
Pentru informații suplimentare puteți să sunați la numărul de telefon 0735-529.737 - Mezei-Dénes Szabolcs, referent de specialitate.

25.05.2021 - Acordarea tichetelor sociale pentru gradiniță

Acordarea tichetelor sociale pentru gradiniță, în valoare de 100 de lei, lunar, este condiționată de prezența zilnică a copilului la cursurile preșcolare, cu excepțiile specificate în normele de aplicare a legii.

Tichetul social este reglementat de Legea nr. 248/2015 și de normele metodologice aferente. Este acordat de primarii, din bugetul de stat, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată.

La Gheorgheni cele 236 tichetele sociale vor fi distribuite pe 26 și 27 mai, la sediul Direcției de asistență socială, în strada Carpaților, nr. 7.

17.05.2021 - Anunț proiect!

Primăria Municipiului Gheorgheni alături de Biroul pentru Tineret Ifitéka, ca parte a curățeniei de primăvară și reamenajarea spațiilor anunță un proiect concurs școlilor din oraș.

Așteptăm lucrări creative ale elevilor claselor V-VIII și IX-XII pentru a putea amenaja și decora sensurile giratorii și parcurile din oraș. Rugăm elevii să viseze, să deseneze și să dea viață acestora folosind doar plante care se găsesc în următoarea listă, care se potrivesc peisagistic și care rezistă la clima orașului nostru, decorând astfel cele două sensuri giratorii și patru spații florale.

Termenul limită este 28 mai, vineri, ora 12:00. Premierea se va realiza în data de 1 iunie, de Ziua Copilului.

Materialele necesare proiectului pot fi descărcate de aici sau pot fi preluate personal din Biroul Ifitéka.

12.05.2021 - A început Recensământul General Agricol

A început Recensământul General Agricol care se desfășoară în perioada de 10 mai - 31 iulie 2021. Atenție! Fermierii sunt obligați să furnizeze informațiile cerute de autorităti identificate cu legitimație.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!

https://agrointel.ro/.../recensamantul-agricol-2021.../

06.05.2021 - ÎNȘTIINȚARE!

Le informăm cu respect locuitorii Municipiului Gheorgheni că luni, 10 mai, vom organiza o campanie de curățare a drumurilor publice. De aceea le cerem rezidenților și proprietarilor de mașini să lase parcările libere pe Bd. Frăției și în cartierul Florilor (adică secțiunea dintre cele două sensuri giratorii) între orele 12:00-17:00, în ziua susmenționată. Vă rugăm ca în intervalul de timp indicat să parcați vehiculele în altă parte!

Mulțumim pentru cooperare!

05.05.2021 - Continuăm tăierea arborilor

Vom continua tăierea arborilor îmbătrâniți, uscați, sau care prezintă pericol de accidente aflate în spațiile publice a orașului. Tăierea arborilor a fost solicitată de către locuitori, și a fost aprobată de o comisie specializată. Pe 6 mai vor fi tăiați arborii pe strada Nicolae Bălcescu și Fejér Dávid, precum și în cartierul Florilor.

Este important ca rezidenții să elibereze zona din jurul arborilor care vor fi doborâți. Vehiculele trebuie parcate în altă parte, iar în timpul tăierii, în zonele specificate trebuie acordată o atenție sporita traficului auto și pietonal.

 Arborii doborâți vor fi înlocuiți ulterior.

04.05.2021 - Inspecţie tehnică tractoare

În atenţia fermierilor deţinători de tractor/tractoare: în cazul în care doriţi să efectuaţi inspecţia tehnică (RAR) a vehiculului/vehicolelor agricol/agricole sunteţi rugat să vă semnalaţi intenţia către Primăria Gheorgheni (luni-joi între orele 8-16, vineri între 8-14:30).

Număr de telefon: 0266-364.650 (secretariat)

Mulțumim!

03.05.2021 - Copii reîntorc în unitățile de învățământ

După patru săptămâni de vacanță de primăvară pe 5 mai copii reîntorc în unitățile de învățământ. După hotărârea Instituției Prefecturii Județului Harghita (avizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita), la Gheorgheni se aplică scenariul 1 (verde), adică cu participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ.

Conform datelor din 2 mai, rata infecției este de 0,8 la mie în orașul nostru. Cerem tuturor respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie!

27.04.2021 - Anunț pentru locuitori din strada Rozelor!

Dorim să-i informăm pe locuitorii din strada Rozelor că angajații distribuitorului de energie electrică lucrează în zonă. Cablurile electrice de pe stâlpi sunt așezate în firele subterane, vor fi introduse și în gospodării, iar contoarele electrice sunt instalate în afara porții.

În timpul lucrărilor, le cerem locuitorilor să coopereze, adică să permită angajaților Electrica și specialiștilor responsabile de așezarea cablajelor electrice să intre în curți.

Este important de menționat că terenul va fi excavat pe secțiunea dată pentru a așeza linia electrică în curți, dar restaurarea va fi deasemenea rezolvată. În același timp vă informăm că în timpul lucrărilor în zonele afectate se va întrerupe furnizarea energiei electrice.

Lucrarea durează până pe 7 mai și se desfășoară pe cheltuiala furnizorului, ceea ce înseamnă că locuitorilor nu costă nimic!