ttttt

Știri legate de epidemia COVID-19:

09.03.2022 - România a ieșit din stare de alertă

Începând de 9 martie a.c., ora 00.00, își încetează aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, începând cu ora 00.00, încetează TOATE restricțiile, precum și restrângerea sau interzicerea unor activități așa cum erau prevăzute în actul normativ menționat (spre exemplu: obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc).
Totodată, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, încetează măsurile privind angrenarea poliției locale în cadrul activităților realizate de către unitățile de poliție, precum și subordonarea operațională a serviciilor voluntare pentru situații de urgență și a serviciilor de ambulanță.
De asemenea, punctele de trecere a frontierei, închise temporar, total sau parțial, pe perioada stării de alertă, se vor redeschide, astfel:
– La frontiera româno-ungară: Carei – județul Satu – Mare
– La frontiera româno-bulgară : Lipnița, Dobromir – județul Constanța.
Vă reamintim faptul că documentele (spre exemplu: cartea de identitate, permisul de conducere) a căror valabilitate a fost prelungită pe perioada stării de alertă, urmează să expire după o perioadă 90 de zile de la încetarea stării de alertă. În acest sens, structurile MAI responsabile pentru emiterea unor astfel de documente vor informa cetățenii cu privire la modalitatea eliberării acestora astfel încât să fie evitată aglomerația la ghișee.
În ceea ce privește măsurile, cu caracter temporar care vor rămâne în vigoare, de protecție sanitară pentru gestionarea situației epidemiologice și limitarea răspândirii Covid-19, în contextul încetării stării de alertă, Ministerul Sănătății urmează să emită recomandări populației în acest sens.
România s-a aflat în stare de alertă sanitară timp de aproape doi ani, din 15 mai 2020 şi până pe 8 martie 2022.
Cinci valuri pandemice au fost pe teritoriul ţării în această perioadă, fapt care a impus măsuri de protecţie sanitară.
După doi ani, bilanţul COVID-19 numără, conform datelor furnizate luni de Grupul de Comunicare Strategică, 63.993 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 care au decedat în România. Până luni, pe teritoriul naţional au fost înregistrate 2.771.449 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

04.02.2022 - Distribuirea tichetelor de masă

Persoanele, care au fost vaccinate în perioada 20 octombrie 2021 - 31 ianuarie 2022 la Centrul de Vaccinare Gheorgheni primind a doua doză Pfizer sau o doză Johnson&Johnson, sunt rugați să se prezinte la centrul nostru de vaccinare în zilele lucrătoare între orele 8:00-14:00 cu carte de identitate pentru a ridica tichetele de masă în valoare de 100 RON.

In cazul persoanelor care nu pot veni personal din motive justificate, tichetele de masă pot fi ridicate de către un aparținător aducând atât cartea de identitate proprie cât și cartea de identitate a persoanei îndreptățite.

Orice informație suplimentară puteți suna la numărul de telefon al Centrului de Vaccinare Gheorgheni: 0730710094.

27.01.2022 - Înștiințare

Vă informăm că din data de 01. februarie 2022 programul de lucru al Centrului de Vaccinare Gheorgheni se modifică. Programul va fi de luni până la vineri între orele 8:00-14:00, iar sâmbătă și duminică Centrul este închis.

Pentru orice informație se poate contacta personalul centrului la nr. de telefon: 0730-710094, de luni până la vineri între orele 8:00- 14:00.

Părinții/ reprezentanții legali ai copiilor cu vârstă între 5-11 ani, care doresc administrarea vaccinului sunt rugați să ne contacteze telefonic în vederea stabilirii programării deoarece un flacon conține 10 doze, de accea trebuie programați cel puțin 7-8 copii în aceeași zi.

18.01.2022 - Distribuirea tichetelor de masă

Persoanele care au fost vaccinate în perioada 03 septembrie - 19 octombrie 2021 la Centrul de Vaccinare Gheorgheni primind a doua doză Pfizer sau o doză Johnson&Johnson, sunt rugați să se prezinte la centrul nostru de vaccinare zilnic între orele 13.00-18.00 cu cartea de identitate pentru a ridica tichetele de masă în valoare de 100 RON.

În cazul persoanelor care nu pot veni personal din motive justificate, tichetele de masă pot fi ridicate de către un aparținător aducând atât cartea de identitate proprie cât și cartea de identitate a persoanei îndreptățite.

Orice informație suplimentară puteți suna la numărul de telefon al Centrului de Vaccinare Gheorgheni: 0730710094

18.01.2022 - Începe vaccinarea copiilor cu vârstă între 5-11 ani

Pentru protecția împotriva COVID-19 și limitarea complicațiilor generate de infecția cu SARS-CoV2 se începe vaccinarea pentru grupa de vârstă 5-11 ani din data de 26 ianuarie 2022.

Vaccinarea se poate realiza cu sau fără programare, prin prezentare directă în Centrul de Vaccinare Gheorgheni pe tot parcursul programului de lucru, zilnic între orele 8.00-19.00.

Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului dedicat copiilor (care se găsește la centrul de vaccinare).

04.11.2021 - Stimați concetățeni!

Dorim să îi informăm pe toți locuitorii din Gheorgheni că numărul îmbolnăvirilor de coronavirus este în creștere. De aceea vă cerem să respectați reglementările de prevenire a epidemiei: să purtați mască și păstrați distanța în interior. Această măsură este, de asemenea, foarte importantă pentru a evita alte boli sezoniere.

În același timp, cerem să profitați de posibilitatea vaccinării. Începând din 28 septembrie centrul de vaccinare Gheorgheni funcționează cu program de 12 ore, între ora 8:00 și 20:00, inclusiv sâmbătă și duminică.

Se poate prezenta direct la centrul de vaccinare, cu buletinul, fără a fi nevoie de programare, dar pentru cei care doresc să fie programate, pot să o facă, pe numărul de telefon 0730-710.094.

Pe această cale dorim să informăm locuitorii și despre faptul că personalul Centrului de vaccinare Gheorgheni ajută la generarea și printarea codului QR certificatului de vaccinare pentru cei care s-au vaccinat in Gheorgheni.

Inițiativa vine ca răspuns solicitării vârstnicilor, și pentru cei care nu au smartphone, ori calculator, sau acces la internet.

25.10.2021 - Noi restricții au intrat în vigoare!

Potrivit prevederilor H.G. nr. 1090/2021, începând cu data de 25 octombrie, pentru o perioadă de 30 de zile,  în această instituție intrarea este permisă doar persoanelor:
*  fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
* care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.;
* au rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Instituţia noastră oferă soluţii pentru persoanele care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile enumerate mai sus, în spaţii deschise.
Excepție fac situațiile de urgenţă: emiterea certificatelor de deces, și a certificatelor de naștere.
Sunt excepați și persoanele care solicită prestații sociale. Aceste persoane sunt primiți în locuri special amenajate la Direcția de Asistență Socială.
In cazul Serviciului Financiar cei care nu au certificat verde pot apela la administrația online, iar plățile se pot face pe site-ul www.ghiseul.ro.
Pentru primirea persoanelor care nu au certificat verde primăria municipalității oferă soluţii în spaţii deschise, la ghişeul dispus la intrarea clădirii.
Pentru a participa la audiența primarului si viceprimarului este nevoie de certificatul verde.

26.07.2021 - Cu program prelungit funcționează centrele de vaccinare

În timpul evenimentului multicultural-turistic EgyFeszt, în Depresiunea Giurgeului, în perioada 29.07-01.08 vaccinarea anti-COVID a participanțiilor se va putea realiza în următoarele centre de vaccinare:

-Municipiul Gheorgheni: clădire aparținând Primăriei Gheorgheni, va funcționa în perioada festivalului cu program prelungit, zilnic între orele 8:00-18:00, pentru a putea primi participanții doritori la vaccinare, cu vaccin Pfizer și Johnson&Johnson;

-Comuna Remetea: Centrul de Sănătate Remetea, cu program de funcționare zilnic între orele 8:00-14:00, cu vaccin Pfizer;

-Municipiul Toplița: Internatul Colegiului Național Mihai Eminescu Toplița, cu program de funcționare zilnic între orele 12:00-20:00, cu vaccinul Pfizer;

-Orașul Borsec: Sediul Dispensarului Medical Borsec (fosta policlinică), cu program prelungit în perioada festivalului, zilnic între orele 14:00-18:00, cu vaccin Pfizer și Johnson&Johnson.

14.07.2021 - Din 15 iulie se modifică programul de lucru

Având în vedere că în ultima perioadă activitatea de vaccinare a centrelor de vaccinare anti-Covid a scăzut, s-a analizat individual fiecare centru de vaccinare în sensul reducerii temporare a programului de lucru, și a reducerii temporare a numărului de fluxuri.

Din data de 15.07.2021 la Centrul de Vaccinare Gheorgheni s-a redus de la 3 la 1 flux, cu program de lucru de la 8:00 până la 12:00.

Conform prevederilor în centrele de vaccinare fixe vor lucra 2 registratori medicali/1-2 fluxuri, 1-2 asistenți medicali/flux, 2 medici/1-4flux.

De asemenea va funcționa vaccinarea ași prin grupul mobil, coordonat de centrul de vaccinare Gheorgheni.

Pentru eventualele întrebări puteți suna la numărul de telefon al centrului: 0730-710.094.

12.07.2021 - Atentie!

Începând cu 14 iulie, va fi posibilă vaccinarea cu vaccinul Janssen dezvoltat de Johnson & Johnson la Centrul de Vaccinare Gheorgheni.

Din acest vaccin este suficient administrarea a singurei doze pentru a obține protecție.

Janssen-ul poate fi administrat doar persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Informatii suplimentare puteti primi personal la Centrul de Vaccinare sau telefonic la 0730-710.094.

18.06.2021 - A fost actualizat lista țărilor

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență (CNSU) a actualizat pe 17 iunie lista țărilor și regiunilor cu risc epidemiologic. Marea Britanie este încă printre țările roșii. Exemple de țări verzi sunt Danemarca, Franța, Grecia și Belgia.

Lista plină cu țări se poate consulta pe link-ul de mai jos.

16.06.2021 - Înștiințare!

A început vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Minorii trebuie să meargă însoțiți de un părinte sau de tutorele legal, și este necesară certificatul de naștere a copilului. În cazul copiilor cu vârste cuprinse între 16-18 ani este necesară doar acordul scris al părinților si cartea lor de identitate. Pentru imunizare vă puteți înscrie pe nr. de telefon: 0730-710.094 între orele 7:00-17:00, sau personal între orele 7:30-12:00. De asemenea persoanele în vârstă, bolnavii cronici cu mobilitate redusă pot fi vaccinați într-un mediu familial, acasă, prin grupul mobil, coordonat de centrul de vaccinare Gheorgheni.

Dr. Biró Katalin, coordonatorul Centrului de Vaccinare Gheorgheni

12.05.2021 - A fost prelungită starea de alertă

Guvernul a decis luni prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând din data de 13 mai şi a eliminat restricţia privind participarea la procesiuni sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau reşedinţa.

In schimb participarea la competitii sportive va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore.

 Totodată, organizarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte să se poată desfăşura cu participarea publicului peste 50% din capacitatea maximă a spaţiului, doar ca evenimente test sau pilot, potrivit evenimentelor sportive.

06.05.2021 - Se poate înscrie pentru vaccin și la centrele local de vaccinare!

Începând de vineri, 7 mai există posibilitatea ca persoanele care doresc să se imunizeze să se înscrie direct în centrele de vaccinare locale.

Dr. Biro Katalin coordonatorul centrului de vaccinare Gheorgheni a declarat că această măsură va simplifica procesul, deoarece cei interesați se pot înregistra de acum încolo nu numai pe platforma națională, ci și la centrele locale de vaccinare. Aceasta înseamnă că puteți apela centrul de vaccinare Gheorgheni la 0730-710.094, între orele 9:00 și 17:00, nu numai pentru a solicita informații, ci și pentru a vă înregistra la vaccin.

Pe lângă acestea Dr. Biro a mai menționat că numărul de persoane programate pentru vaccin va fi de aproximativ 250 de sâmbătă, 8 mai, și de asemenea funcționează echipa mobilă de vaccinare.

Conform datelor din 2 mai, rata infecției este de 0,8 la mie în orașul nostru. Cerem tuturor respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie!

03.05.2021 - Copii reîntorc în unitățile de învățământ

După patru săptămâni de vacanță de primăvară pe 5 mai copii reîntorc în unitățile de învățământ. După hotărârea Instituției Prefecturii Județului Harghita (avizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita), la Gheorgheni se aplică scenariul 1 (verde), adică cu participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ.

Conform datelor din 2 mai, rata infecției este de 0,8 la mie în orașul nostru. Cerem tuturor respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie!

12.04.2021 - Se mărește capacitatea centrului de vaccin Gheorgheni

De mâine se va mări capacitatea centrului de vaccinare Gheorgheni cu 3 fluxuri pe zi, cu o capacitate de peste 200 de persoane zilnic, 7 zile pe săptămână. La acest centru se folosește doar vaccinul Pfizer.
De la deschiderea centrului 5700 de persoane au primit vaccinul, majoritatea (60 la sută) din zona Gheorgheniului.
Este bine de știut că în cadrul centrului de vaccinare Gheorgheni există și un grup mobil, care vaccinează la domiciliu.
Atragem, de asemenea, atenția celor interesați că programarea pentru vaccinare se face în două etape. Prima dată după crearea unui cont, pe platforma rovaccinare trebuie ales centrul de vaccinare, iar după asta individul va fi pusă pe lista de așteptare, și va primi un mesaj prin sms, sau e-mail. Asta înseamna că în termen de 24 de ore trebuie să vă rezervați data vaccinării. Doar după acestea puteți să vă prezentați la centrul de vaccinare.
De asemenea îi informăm pe locuitorii orașului, că în fața centrului sunt 10 locuri de parcare rezervate persoanelor care se prezintă pentru vaccinare.
Pentru eventualele întrebări puteți suna la numărul de telefon al centrului: 0730-710094.

09.04.2021 - Se prelungește starea de alertă

Toate localităţile vor putea să permită circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai-2 mai 2021, adică în noaptea de Paște, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase, se arată în Hotărârea de Guvern cu nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2021. Mai mult, în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, în toate localitățile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00. Tot ca element de noutate, prin hotărâre s-a stabilit limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare din staţiunile litorale la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora.

Conform datelor din 2 mai, rata infecției este de 0,8 la mie în orașul nostru. Cerem tuturor respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie!