ttttt

ZONA ROȘIE - ZONA GALBENĂ

(carantina la domiciliu/locația declarata pentru 14 zile)

ZONA VERDE

(excepție de la carantina la domiciliu/locația declarată)

> Lista state cu risc epidemiologic ridicat

Știri legate de epidemia COVID-19:

04.11.2021 - Stimați concetățeni!

Dorim să îi informăm pe toți locuitorii din Gheorgheni că numărul îmbolnăvirilor de coronavirus este în creștere. De aceea vă cerem să respectați reglementările de prevenire a epidemiei: să purtați mască și păstrați distanța în interior. Această măsură este, de asemenea, foarte importantă pentru a evita alte boli sezoniere.

În același timp, cerem să profitați de posibilitatea vaccinării. Începând din 28 septembrie centrul de vaccinare Gheorgheni funcționează cu program de 12 ore, între ora 8:00 și 20:00, inclusiv sâmbătă și duminică.

Se poate prezenta direct la centrul de vaccinare, cu buletinul, fără a fi nevoie de programare, dar pentru cei care doresc să fie programate, pot să o facă, pe numărul de telefon 0730-710.094.

Pe această cale dorim să informăm locuitorii și despre faptul că personalul Centrului de vaccinare Gheorgheni ajută la generarea și printarea codului QR certificatului de vaccinare pentru cei care s-au vaccinat in Gheorgheni.

Inițiativa vine ca răspuns solicitării vârstnicilor, și pentru cei care nu au smartphone, ori calculator, sau acces la internet.

25.10.2021 - Noi restricții au intrat în vigoare!

Potrivit prevederilor H.G. nr. 1090/2021, începând cu data de 25 octombrie, pentru o perioadă de 30 de zile,  în această instituție intrarea este permisă doar persoanelor:
*  fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
* care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.;
* au rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Instituţia noastră oferă soluţii pentru persoanele care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile enumerate mai sus, în spaţii deschise.
Excepție fac situațiile de urgenţă: emiterea certificatelor de deces, și a certificatelor de naștere.
Sunt excepați și persoanele care solicită prestații sociale. Aceste persoane sunt primiți în locuri special amenajate la Direcția de Asistență Socială.
In cazul Serviciului Financiar cei care nu au certificat verde pot apela la administrația online, iar plățile se pot face pe site-ul www.ghiseul.ro.
Pentru primirea persoanelor care nu au certificat verde primăria municipalității oferă soluţii în spaţii deschise, la ghişeul dispus la intrarea clădirii.
Pentru a participa la audiența primarului si viceprimarului este nevoie de certificatul verde.

26.07.2021 - Cu program prelungit funcționează centrele de vaccinare

În timpul evenimentului multicultural-turistic EgyFeszt, în Depresiunea Giurgeului, în perioada 29.07-01.08 vaccinarea anti-COVID a participanțiilor se va putea realiza în următoarele centre de vaccinare:

-Municipiul Gheorgheni: clădire aparținând Primăriei Gheorgheni, va funcționa în perioada festivalului cu program prelungit, zilnic între orele 8:00-18:00, pentru a putea primi participanții doritori la vaccinare, cu vaccin Pfizer și Johnson&Johnson;

-Comuna Remetea: Centrul de Sănătate Remetea, cu program de funcționare zilnic între orele 8:00-14:00, cu vaccin Pfizer;

-Municipiul Toplița: Internatul Colegiului Național Mihai Eminescu Toplița, cu program de funcționare zilnic între orele 12:00-20:00, cu vaccinul Pfizer;

-Orașul Borsec: Sediul Dispensarului Medical Borsec (fosta policlinică), cu program prelungit în perioada festivalului, zilnic între orele 14:00-18:00, cu vaccin Pfizer și Johnson&Johnson.

14.07.2021 - Din 15 iulie se modifică programul de lucru

Având în vedere că în ultima perioadă activitatea de vaccinare a centrelor de vaccinare anti-Covid a scăzut, s-a analizat individual fiecare centru de vaccinare în sensul reducerii temporare a programului de lucru, și a reducerii temporare a numărului de fluxuri.

Din data de 15.07.2021 la Centrul de Vaccinare Gheorgheni s-a redus de la 3 la 1 flux, cu program de lucru de la 8:00 până la 12:00.

Conform prevederilor în centrele de vaccinare fixe vor lucra 2 registratori medicali/1-2 fluxuri, 1-2 asistenți medicali/flux, 2 medici/1-4flux.

De asemenea va funcționa vaccinarea ași prin grupul mobil, coordonat de centrul de vaccinare Gheorgheni.

Pentru eventualele întrebări puteți suna la numărul de telefon al centrului: 0730-710.094.

12.07.2021 - Atentie!

Începând cu 14 iulie, va fi posibilă vaccinarea cu vaccinul Janssen dezvoltat de Johnson & Johnson la Centrul de Vaccinare Gheorgheni.

Din acest vaccin este suficient administrarea a singurei doze pentru a obține protecție.

Janssen-ul poate fi administrat doar persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Informatii suplimentare puteti primi personal la Centrul de Vaccinare sau telefonic la 0730-710.094.

18.06.2021 - A fost actualizat lista țărilor

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență (CNSU) a actualizat pe 17 iunie lista țărilor și regiunilor cu risc epidemiologic. Marea Britanie este încă printre țările roșii. Exemple de țări verzi sunt Danemarca, Franța, Grecia și Belgia.

Lista plină cu țări se poate consulta pe link-ul de mai jos.

16.06.2021 - Înștiințare!

A început vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Minorii trebuie să meargă însoțiți de un părinte sau de tutorele legal, și este necesară certificatul de naștere a copilului. În cazul copiilor cu vârste cuprinse între 16-18 ani este necesară doar acordul scris al părinților si cartea lor de identitate. Pentru imunizare vă puteți înscrie pe nr. de telefon: 0730-710.094 între orele 7:00-17:00, sau personal între orele 7:30-12:00. De asemenea persoanele în vârstă, bolnavii cronici cu mobilitate redusă pot fi vaccinați într-un mediu familial, acasă, prin grupul mobil, coordonat de centrul de vaccinare Gheorgheni.

Dr. Biró Katalin, coordonatorul Centrului de Vaccinare Gheorgheni

12.05.2021 - A fost prelungită starea de alertă

Guvernul a decis luni prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând din data de 13 mai şi a eliminat restricţia privind participarea la procesiuni sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau reşedinţa.

In schimb participarea la competitii sportive va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore.

 Totodată, organizarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte să se poată desfăşura cu participarea publicului peste 50% din capacitatea maximă a spaţiului, doar ca evenimente test sau pilot, potrivit evenimentelor sportive.

06.05.2021 - Se poate înscrie pentru vaccin și la centrele local de vaccinare!

Începând de vineri, 7 mai există posibilitatea ca persoanele care doresc să se imunizeze să se înscrie direct în centrele de vaccinare locale.

Dr. Biro Katalin coordonatorul centrului de vaccinare Gheorgheni a declarat că această măsură va simplifica procesul, deoarece cei interesați se pot înregistra de acum încolo nu numai pe platforma națională, ci și la centrele locale de vaccinare. Aceasta înseamnă că puteți apela centrul de vaccinare Gheorgheni la 0730-710.094, între orele 9:00 și 17:00, nu numai pentru a solicita informații, ci și pentru a vă înregistra la vaccin.

Pe lângă acestea Dr. Biro a mai menționat că numărul de persoane programate pentru vaccin va fi de aproximativ 250 de sâmbătă, 8 mai, și de asemenea funcționează echipa mobilă de vaccinare.

Conform datelor din 2 mai, rata infecției este de 0,8 la mie în orașul nostru. Cerem tuturor respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie!

03.05.2021 - Copii reîntorc în unitățile de învățământ

După patru săptămâni de vacanță de primăvară pe 5 mai copii reîntorc în unitățile de învățământ. După hotărârea Instituției Prefecturii Județului Harghita (avizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita), la Gheorgheni se aplică scenariul 1 (verde), adică cu participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ.

Conform datelor din 2 mai, rata infecției este de 0,8 la mie în orașul nostru. Cerem tuturor respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie!

12.04.2021 - Se mărește capacitatea centrului de vaccin Gheorgheni

De mâine se va mări capacitatea centrului de vaccinare Gheorgheni cu 3 fluxuri pe zi, cu o capacitate de peste 200 de persoane zilnic, 7 zile pe săptămână. La acest centru se folosește doar vaccinul Pfizer.
De la deschiderea centrului 5700 de persoane au primit vaccinul, majoritatea (60 la sută) din zona Gheorgheniului.
Este bine de știut că în cadrul centrului de vaccinare Gheorgheni există și un grup mobil, care vaccinează la domiciliu.
Atragem, de asemenea, atenția celor interesați că programarea pentru vaccinare se face în două etape. Prima dată după crearea unui cont, pe platforma rovaccinare trebuie ales centrul de vaccinare, iar după asta individul va fi pusă pe lista de așteptare, și va primi un mesaj prin sms, sau e-mail. Asta înseamna că în termen de 24 de ore trebuie să vă rezervați data vaccinării. Doar după acestea puteți să vă prezentați la centrul de vaccinare.
De asemenea îi informăm pe locuitorii orașului, că în fața centrului sunt 10 locuri de parcare rezervate persoanelor care se prezintă pentru vaccinare.
Pentru eventualele întrebări puteți suna la numărul de telefon al centrului: 0730-710094.

09.04.2021 - Se prelungește starea de alertă

Toate localităţile vor putea să permită circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai-2 mai 2021, adică în noaptea de Paște, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase, se arată în Hotărârea de Guvern cu nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2021. Mai mult, în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, în toate localitățile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00. Tot ca element de noutate, prin hotărâre s-a stabilit limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare din staţiunile litorale la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora.

Conform datelor din 2 mai, rata infecției este de 0,8 la mie în orașul nostru. Cerem tuturor respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie!