Hochei Club Gheorgheni

Contact: Bereczky Szilárd
Adresă: Gheorgheni, strada Stadion 11
Telefon: 0744-617.002
E-mail,web:
gyergyoihk@gmail.com
www.gyergyoihoki.ro
www.facebook.com/gyergyoihk

Hochei Club Gheorgheni (GYHK) a fost înființat în luna mai a anului 2018, iar în urma Progym Gheorgheni, acest club continuă tradițiile de hochei din Scaunul Gheorgheni. Clubul a fost înființat de un grup de antreprenori care provin din Scaunul Gheorgheni, însă își desfășoară activitățile în Ungaria, ei asigurând și resursele financiare necesare clubului. În plus față de campionatul național, GYHK participă și în Erste Liga din Ungaria.

Clubul Sportiv Krigel

Contact: Bajkó Tibor
Adresă: Gheorgheni, strada Kossuth Lajos 208/A
Telefon: 0266-364.688
E-mail:
tibor.bajko@fogathajtas.ro

Clubul Sportiv Krigel - fondat în 2007 organizează şi promovează diferitele activităţi şi evenimente ecvestre. Principalul scop al asociaţiei este promovarea cât mai accentuată a diferitelor sporturi, tradiţii  şi alte activităţi ecvestre. Organizatorul principal al Sărbătorii Ecvestre Secuieşti este tot echipa Asoc. C.S. Krigel. Sportivii  legitimaţi  la Asoc. C.S. Krigel au avut rezultate foarte bune mai ales în competiţiile şi campionatele naţionale şi internaţionale de atelaje şi de sărituri peste obstacole.

Clubul Sportiv Step Dance

Contact: Páll Gabriella
Adresă: Gheorgheni, Bulevardul Frăției 9
Telefon: 0748-322.681
E-mail, web:
stepdancesportklub@gmail.com
www.facebook.com/Step-Dance-Sportklub

Clubul Sportiv Step Dance a fost înființat în 1997 de defuncta doamnă Páll Ágnes, asociația fiind extrem de activă și în prezent, ocupându-se cu aproape cinci sute de copii și adulți în trei localități. De la dansurile clasice moderne, la swing, la dansurile de spectacol, la cele standard și latine, predau în nenumărate stiluri. În prezent, clubul este condus de Páll Gabriella și Páll István.

Clubul Sportiv Școlar Gheorgheni

Director: Jánosi Béla
Adresă: Gheorgheni, Bulevardul Lacu Roșu 5
Telefon: 0266-364.378
E-mail, web:
cssgheorgheni@yahoo.com
www.cssgheorgheni.ro
www.facebook.com/gyergyoisk

Clubul Sportiv Școlar Gheorgheni a fost înființat în anul 1954 de către profesorul de educație fizică Basilides Tibor. În prezent, în cadrul clubului numărăm 328 de sportivi, pregătiți de 12 profesori-antrenori în următoarele secții sportive: baschet, schi alpin, schi fond, hochei pe gheată, tenis de câmp. Sediul clubului se află în centrul municipiului Gheorgheni, și totuși într-un spațiu liniștit, plăcut, în curtea Liceului Teoretic ”Salamon Ernő”. Baza sportivă se află tot aici, cuprinzând două săli de sport, patru terenuri de tenis de câmp cu zgură, un teren de baschet în aer liber, un teren multifuncțional îngrădit și iluminat, o pistă pentru alergare/patine cu role/schi role. CSS Gheorgheni oferă locuri de cazare la sediul clubului în 8 camere cu trei paturi cu baie modernă, televizor, wifi și o cameră cu 14 paturi (mansardă).

Clubul Sportiv Gheorgheni

Director: Tatár Előd
Adresă: 535500 Gheorgheni, strada Stadionului 11
Telefon: 0266-365.674, 0751-012.342
Fax: 0266-365.674
E-mail:
office@vsk.ro

Clubul Sportiv Gheorgheni - Városi Sport Klub Gyergyó - VSK Gyergyó, are calitate de club sportiv de drept public fiind finanţată din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat, având ca obiect de activitate performanţa, selecţia, pregătirea şi participarea la competiţii interne si internaţionale a sportivilor.

ASOCIATIA CLUB SPORTIV MADÁRFÉSZEK-GODAKO

Persoane de contact: Huszár Árpád, Gergely Imre
Adresă: Gheorgheni, Piața Libertății 7
Telefon: 0744-582.003, 0726-720436
E-mail, web:
mgakademia@gmail.com
www.mgakademia.ro
www.facebook.com/madarfeszekgodako

ACS Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia a fost înființat în anul 2017, și are ca obiectiv promovarea copiilor și tinerilor talentați din Ardeal și creșterea lor ca sportivi de valoare internațională, care sa ajungă la finale la campionate mondiale și la jocurile olimpice. Centrul din Gheorgheni are filiale în Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Tușnad Băi, Salonta și Deva. Are o strânsă colaborare cu Fundația Szent Ferenc condusă de Csaba Böjte și promovează, de asemenea, cultura boxului și a sportului în rândul copiilor îngrijiți de fundație. În prezent, în cadrul Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia se antrenează mai mult de 300 de sportivi.

ACS FOX HOCKEY GHEORGHENI

Contact: Laczkó Levente, Vaduva István
Adresă: Gheorgheni, strada Gorundului 95
Telefon: 0744-920.723, 0749-922.937
E-mail, web:
acsfoxhockey@gmail.com
www.facebook.com/acsfoxhockey

Acs Fox Hockey Gheorgheni a fost înființată în anul 2018, cu scopul de a oferi oportunități fetelor care doresc să joace hochei în Gheorgheni și zona înconjurătoare. Echipa cu medalii de argint a Campionatului României de Hochei Feminin 2019 are obiective ambițioase, vor să se dezvolte în continuare și să atingă un nivel superior.

Clubul de fotbal CS Viitorul Gheorgheni

Contact: Puskás István
Adresă: Gheorgheni, strada Nicolae Bălcescu 38
Telefon: 0746-136.615
E-mail, web:
pusky_75@yahoo.com
www.gyergyoijovofc.ro

 

Clubul de fotbal CS Viitorul Gheorgheni, care anterior a participat în diviziile B și C, nu are de ceva timp o echipă de adulți, ci se concentrează din plin la formarea jucătorilor tineri. Copiii practică sportul în mai multe grupe de vârstă, și în plus față de campionatul național, participă și la competiții din străinătate – datorită colaborărilor excelente.

Inter Gheorgheni

Contact: Kémenes László
Adresă: Gheorgheni, strada Carpaţi 21
Telefon: 0746-006.900
E-mail, web:
inter.gyergyo@yahoo.com
www.facebook.com/intergyergyo

Echipa de futsal, formată aproape din accident dintr-un grup de prieteni, se află în a doua divizie națională, și a jucat de mai multe ori cu brio în fața fanilor sportului. Inter Gheorgheni a fost întemeiată practic pe un teren de fotbal de școală cu 16 ani în urmă, iar clubul este în majoritate auto susținut, resursele financiare fiind furnizate de câțiva susținători dornici, precum și prin intermediul proiectelor.

Clubul Sportiv VUK

Contact: Blénesi Eszter
Adresă: Gheorgheni, strada Pompierilor 54
Telefon: 0742-321.986
E-mail, web:
kosar@vuk.ro
www.vuk.ro
www.facebook.com/vuksportklub

Clubul Sportiv VUK a fost înființat în anul 2015, iar scopul său este educația prin intermediul sportului. La club joacă baschet 45 de copii, care au făcut cunoştinţă cu jocul la nivel de bază, și care obțin rezultate demne de laudă în mod continuu. Copiii participă și la o tabără de schi în fiecare iarnă. Scopul taberei este team-buildingul, precum și învățarea schierii, care, conform antrenorilor, reprezintă o experiență incitantă pentru ei.

Clubul Sportiv Karate Gheorgheni

Contact: Dr. Kiss Károly 5 Dan JKS
Adresă: Gheorgheni, strada Halászok 1
Telefon: 0742-633.502
E-mail, web:
k.karesz@yahoo.com
www.facebook.com/GyergyoiKarateKlub

Clubul de Karate din Gheorgheni a fost înființat în anul 2016 de către dr. Kiss Károly, care se antrenează de mai mulți ani în Japonia. În plus, el este conducătorul organizației din România a Japan Karate Shoto Federation (JKS). Antrenamentele pentru copii și pentru adulți au loc de două ori pe săptămână. Conform antrenorului, nu se poate vorbi despre un număr constant de participanți, deoarece persoanele participante se schimbă constant. Practicanții de karate din Gheorgheni pot participa la tabere de antrenamente ținute de maeștri de karate renumiți mondial, taberele având ca rezultat obținerea multor medalii la fiecare competiție. Clubul este afiliat la Federația Română de Karate (FRK), Karate Olimpic și Federația Japoneză de Karate SHOTO (JKS). Antrenamentele au loc de cinci ori pe săptămână, în sala de antrenamente de la adresa Piața Petőfi Sándor nr. 8.

ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV PING PONG GHEORGHENI

Contact: Keresztes Zoltán președinte, Györfi Szabolcs vicepreședinte
Adresă: Gheorgheni, strada Varga Katalin 14/B
Telefon: 0742-149.926, 0748-818.896
E-mail, web:
gyasztaliteniszsk@gmail.com
www.gyergyoiasztalitenisz.ro

Asociația Club Sportiv Ping Pong  Gheorgheni a fost înființat în noiembrie 2014. Membrii fondatori: președintele Zoltán Keresztes, vicepreședintele Szabolcs Györfi, secretarul Vilmos Lovász. În prezent,  Asociația Club Sportiv Ping Pong  Gheorgheni  are 17 membri, dintre care 8 adulți și 9 jucători de tineret. Scopul principal al clubului este educarea tinerilor și implicarea cât mai multor tineri în această activitate sportivă. Totuși, obiectivul pe termen lung este acela de a crea în viitor o echipă competitivă pentru adulți cu care să lupte pentru promovare în divizia B. În prezent, membrii al Asociației Club Sportiv Ping Pong Gheorgheni participă la competițiile sportive organizat de mișcarea numită AMATUR, care organizează competiții de tenis de masă pentru jucători amatori din toată țara. Membrii clubului pot participa la antrenamentele organizate în sala de sport „Salamon Ernő” de trei ori pe săptămână, ceea ce înseamnă 6 ore pe săptămână.

ASOCIATIA CLUB SPORTIV STEEL POWER GHEORGHENI

Contact: Bajkó Erika
Adresă: Gheorgheni, Cartierul Bucin 7/E/77
Telefon: 0748-591.313
E-mail, web:
erikabajko@yahoo.com
www.facebook.com/steelpowersportclub

Acs Club Sportiv Steel Power Gheorgheni a fost înființat în 2018, cu scopul de a prezenta sportul competitiv Taekwondo WT  copiilor din Gheorgheni și din împrejurimi. Obiectivul clubului este dezvoltarea capacităților fizice, de autoapărare și de luptă ale copiilor, precum și participarea la competiții naționale și internaționale. Clubul Sportiv Steel Power este membru al Federaţiei Române de Taekwondo WT din anul 2019.

ASOCIAȚIA SPORTIVĂ DEFENSIV – KARATE KYOKUSHIN

Contact: Sensei Adrian Divoiu 4 Dan Kyokushin
Telefon: 0721-452 586
E-mail, web:
adi_17@freemail.hu
www.facebook.com/Asociatia-Sportiva-Defensiv-Harghita

Asociaţia Sportivă Defensiv a fost infiinţată în anul 2016, cu sopul de a crește și promova tinerii în Spiritul Artelor Martiale, în speta Karate Kyokusin. În cadrul Asociaţiei Defensiv, în afară de Karate Kyokushin, care este cotat ca fiind unul din cele mai puternice stiluri de Karate din lume, mai predă autoaparare pentru copii și adulti, fitness, H.I.I.T. (High Intensity Interval Training și Capoeira Aerobic). Asociaţia Sportivă Defensiv are în palmares calificări la cel mai înălt nivel naţional și internaţional. Asociaţia este afiliată la Federaţia Română de Karate Full Contact, Federaţia Română de Freestyle Kickboxing și Muay Thai și peste hotare la Organizaţia Internaţională Budokai Kyodokyokushin. Antrenamentele sunt susţinute și coordonate de instructori autorizaţi și certificaţi în specialitaţile respective.