Centrul Cultural din Gheorgheni

Director: Fórika Sebestyén
Adresă: Gheorgheni, Bulevardul Frăției 9
Telefon: 0787-755.294, 0266-361.992
E-mail, web:
info@gymk.ro
www.gymk.ro

Centrul Cultural Gheorgheni este o instituţie publică în subordonarea Consiliului Local Gheorgheni, fondat în anul 2002. Scopul nostru este organizarea evenimentelor culturale şi comunitare. Motoul nostru este: "Comunitate şi cultură e angajamentul viitorului."

 

 

Teatrul Figura Stúdió

Director: Albu István
Adresă: Gheorgheni, Bulevardul Frăției 9
Telefon: 0742-953.837
E-mail, web:
figura@figura.ro
www.figura.ro

Figura s-a înființat și a funcționat ca grup de teatru de amatori cu caracter experimental în perioada 1984-1990, începând din data de 1 septembrie 1990 a devenit instituție de teatru de repertoriu sub numele Teatrul Figura Stúdió. Fiind singurul teatru tip artă din regiune, trupa sa de număr restrâns a rămas fidel inițiativelor de început, totodată una dintre principalele sale obiective este satisfacerea așteptărilor publicului acest mic oraș de provincie în care funcționează.

Muzeul Tarisznyás Márton

Director: Csergő Tibor
Adresă: Gheorgheni, strada Rákóczi Ferenc 1 (Sediu provizoriu: Piața Petőfi Sándor 3)
Telefon: 0266-365.229
E-mail, web:
muzeum@tmmuzeum.ro
www.tmmuzeum.ro

Institutul expune în principal elemente etnografice din regiunea Scaunul Gheorgheni – și nu numai –, iar clădirea în sine are valoare muzeală, deoarece muzeul este găzduit de casa Vertán, construită între anii 1770 și 1778. Tarisznyás Márton (1927-1980), persoana după care muzeul și-a obținut numele, a fost primul angajat al instituției. Studentul la istorie a servit și a condus muzeul până la sfârșitul vieții sale. Muzeul a primit numele de „Tarisznyás Márton” în anul 1992.

Biblioteca Orășenească

Director: Vincze Csilla
Adresă: Gheorgheni, Strada Kossuth Lajos 25
Telefon: 0787-711.516
E-mail, web:
igazgato@gyvk.ro
www.gyvk.ro

Orar:
Luni-Vineri: 9-17
Sâmbătă - Duminică: închis

Biblioteca Municipală Gheorgheni este instituția culturală cu cel mai mare fond, în Depresiunea Giurgeului. Biblioteca publică, care funcționează din anul 1950, în prezent dispune de aproximativ 100000 de documente. Misiunea primordială este ceea de a sprijini și de a ajuta dezvoltarea vieții culturale a comunității locale, învățarea și cercetarea eficientă, asigurând tuturor accesul la informație.

 

Biroul de Informare și Consultanță pentru Tineret Ifitéka

Director: Málnási Andrea
Adresă: Gheorgheni, Bulevardul Frăției 9
Telefon: 0728-252.201
E-mail,web:
ifiteka@gmail.com
www.facebook.com/pg/ifiteka

1995 a fost un an memorabil pentru tinerii din Gheorgheni, întrucât a fost creat un loc comunitar unde și-au putut realiza visele și să se distreze împreună. Biroul de Informare și Consultanță pentru Tineret Ifitéka este un birou care este subordonat Municipiului Gheorgheni, iar lucrează cu tineri voluntari, care sunt încă activi și lucrează cu bucurie.
Cel mai cunoscut eveniment al nostru este Zilele Tineretului, care există din 2004. Acest eveniment se adresează tinerilor orașului ca partea unui eveniment de mai multe zile. În timpul programelor, mai multe echipe concurează între ele în mijlocul diferitelor competiții, comparându-și cunoștințele, puterea, creativitatea și talentul.
În plus, biroul organizează în fiecare an : Festivalul de teatru școlar, cunoscut anterior drept Talentele școlilor, una dintre cele mai mari initiative pentru natura din lume Ora Pământului și suntem implicați în mai multe proiecte din oraș cu alte organizații și instituții precum Crucea Roșie, Biblioteca Orașului, Consiliul Local, Centrul Cultural și Teatrul Figura Studio, Body House, Baranta etc.

Fii membru al echipei noastre!