Şcoala Gimnazială
„Fogarasy Mihály”

Director: Gáll Árpád
Director adjunct: Lázár Nóra
Adresă: Gheorgheni, Bulevardul Lacu Roșu 18
Instituții subordonate:
• Clase primare și grădinița
Gheorgheni, Bulevardul Lacu Roșu 32
• Grădinița cu program prelungit „Csodavilág”
Gheorgheni, strada Kossuth Lajos 22
Telefon: 0266-364.720
E-mail, web:
fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com, sc.fogarassymihaly@eduhr.ro
www.fogarassymihaly.ro
Facebook - FogarassyMihalyAltalanosIskola
Numărul de copii: 928
Nivele: preșcolar, primar, gimnazial
Metode:  tradițional și Step by Step
Limba de predare: maghiară

În anul 1990 omagiind amintirea marelui episcop, născut în oraşul nostru, şcoala a primit denumirea de „Fogarasy Mihály”.
În cursul anilor a avut loc reabilitarea totală a clădirii, s-a efectuat mansardarea, și s-a construit o sală de sport şi un teren de sport.
Începând cu anul 2000 s-a introdus metoda Step by step, ca o alternativă posibilă de predare.
În anul 2012 școala s-a extins cu un nivel preșcolar, preluând Grădinița cu program prelungit „ Százszorszép”  și  „Csodavilág”.

Școala Gimnazială
Kós Károly

Director: Csibi Zsuzsanna
Adresă: Gheorgheni, Strada Kossuth Lajos 124
Instituții subordonate:
• Şcoală primară specială ,,Napsugár”
Gheorgheni, Cartierul Florilor
• Grădinița cu program normal ,,Pitypang”
Gheorgheni, Strada Kossuth Lajos 81,
Márton Áron utca 15, Tölgyfa utca 48,
Cartierul Florilor 51,
Lacu Roșu
• Grădinița cu program prelungit ,, Százszorszép”
Gheorgheni, Cartierul Bucin 15
Telefon: 0266-364.905
E-mailkoskaroly@yahoo.com
Numărul de copii: 488

Şcoala  gimnazială nr.2 „ Kós Károly” a fost construită între anii 1936/1937 ca fiind prima şcoală din zonă. În 1967/1968 la veghea clădire a fost anexată o nouă construcţie de două etaje, devenind astfel o şcoală mare  cu 16 săli de clasă, luminoasă şi foarte spaţioasă. Evenimentele din 1989 au fost cele care ne-au inspirat în alegerea numelui școlii, am ales numele unei personalități remarcante, a cărei activitate, întreaga viață, ținută morală pot fi exemple pentru întreaga comunitate. Astfel , în noiembrie 1990 școala a ales un nume, a primit numele lui KÓS KÁROLY De atunci numele școlii este cunoscut de opinia publică și poartă  cu mândrie acest nume.

Școala Gimnazială
Vaskertes

Director: Bernád Ildikó
Director adjunct: Benedek Csaba
Adresă: Gheorgheni, strada Kossuth Lajos 2
Instituția subordonată:
•Grădinița cu program prelungit ,,Csillagszem”
Gheorgheni, Bulevardul Frăției 2
Telefon: 0266-362.075
E-mailsc.vaskertes@gmail.com
Numărul de copii: 650

Școala Gimnazială „Vaskertes”  împodobește centrul orașului cu clădirea impozantă, oferind condiții adecvate pentru învățare, creație, sport și divertisment. Școala noastră a fost construită drept Școală publică de băieți în 1875, din 1968 a fost transformată în cazarmă, începând cu anul 2006 funcționează ca instituție independentă și poartă numele de Școala Gimnazială „Vaskertes”. Momentan în instituția noastră avem școlarizați 520 elevi și 130 preșcolari. Pe lângă clasele tradiționale, din anul 1998, avem și clase de studii integrate de muzică și desen - suntem singura școală gimnazială cu program integrat de artă din zona Gheorgheni. În ceea ce priveşte activitatea artistică, elevii noştri sunt antrenaţi an de an la toate manifestările culturale ale şcolii şi municipiului, cei mai buni participă la diferite concursuri muzicale, olimpiade, de la care se întorc cu premii şi menţiuni  pe măsură.

Liceul Teoretic
Salamon Ernő

Director: Lakatos Mihály
Director adjunct: Ferenczi Attila
Adresă: Gheorgheni, Bulevardul Lacu Roșu 3-5
Telefon: 0266-364.757
E-mail: salamonerno@yahoo.com
Numărul de elevi: 559

11 august 1908 este data oficială a înființării Gimnaziului, visului împlinit al comunității din bazinul Gheorgheni. Clădirea monumentală aflată în prag de punere în funcțiune, începând din 29 ianuarie 1915 a fost utilizat pentru adăpostirea şi tratamentul răniților de război.
La 25 februarie 1968  Liceul a preluat numele poetului Salamon Ernő.
În prezent, Liceul Teoretic „Salamon Ernő” funcționează cu 20 de clase, la fiecare nivel de studiu cu câte două clase de matematică- informatică, cu o clasă de științe sociale, cu o clasă de științe ale naturii şi cu o clasă de filologie.

Liceul
Sfântu Nicolae

Director: Cosmina Maria Nan
Adresă: Gheorgheni, Bulevardul Lacu Roșu 3-5
Telefon: 0266-364.575
E-mail, web:
liceu_sf_nicolae@yahoo.com
www.ltsfn.ro
www.facebook.com/pg/sfantunicolae
Numărul de elevi: 352

În Gheorgheni, învățământul secundar în limba română a fost inițiat în 1920, în Gimnaziul „Sfântu Nicolae”, care a purtat acest nume până în anul 1940. În 1995, liceul românesc a preluat numele de Liceul Teoretic „Sfântu Nicolae”. Școala oferă educație elevilor între anii 6 și 19 din Depresiunea Giurgeului, Lacu Roșu și Bicaz. În prezent, la Liceul Teoretic „Sfântu Nicolae” sunt în derulare proiecte regionale, naționale și internaționale care includ activități artistice și de formare a identității în spiritul interculturalității europene.

Colegiul Tehnic
Batthyány Ignác

Director: Dr. Farkas Zoltán-Béla
Director adjunct: Gáll Enikő
Adresă: Gheorgheni, Bulevardul Lacu Roșu 149
Telefon: 0266-364.074
E-mail: batthyany@yahoo.com
Numărul de elevi: 509

Colegiul Tehnic ”Batthyany Ignac” este una dintre şcolile cu cele mai vechi tradiţii din Gheorgheni. Instituţia a avut sediul pentru o lungă perioadă în centrul oraşului, lăngă Biserica Romano-Catolică. Terenul pe care a fost construită şcoala a fost donatăîn urma intervenției contelui Batthyány Ignác. Educația s-a început în anul 1790. La început instituția funcționa ca școală comunitară  de băieți, acesta devenind în urmă școala elementară. În anii 70-80 școala funcționa cu   profil economic și de drept administrativ,acesta reprofilându-se din 1984 în liceu agricol și industrial. Școala noastră și-a luat numele episcopului transilvănean Batthyany Ignac în anul 2000. În același timp cuvintele savantului Szent –Gyorgyi Albert au devenit motoul școlii.

Liceul Tehnologic
Fogarasy Mihály

Director: Benedicsics Jenő
Adresă: Gheorgheni, strada Márton Áron 13-15
Telefon: 0266-364.668
E-mail,web:
www.ltfm.ro
gscm.gheorgheni@eduhr.ro
www.instagram.com/fogarasymihaly
Numărul de elevi: 573

Clădirea institutului a fost construită în anul 1876 de episcopul ardelean Fogarasy Mihály, numit episcopul școlilor, din resurse proprii, în scopul susținerii învățământului fetelor. Școala are o istorie dublă: pe de o parte, a funcționat ca o școală de fete catolică între anii 1876 și 1948, sub numele de Institutul Educațional de Fete „Fogarassy”, iar din 1950 până în prezent, institutul este un loc de învățământ profesional. Din anul 2006, învățământul profesional și învățământul teologic se desfășoară în armonie în clădire, într-o combinație unică din Transilvania. Numărul profesiilor predate la nivel de școală profesională, cum ar profesiile de tâmplar, turnător, instalator, mecanic auto, mecanic de mașini industriale, dulgher-parchetar-tâmplar, electrician, etc. este foarte diversă din an în an, la fel ca și profesiile predate la nivel de liceu, cum ar fi cele de prelucrător prin aşchiere, prelucrător la cald, tehnician de telecomunicații, electronică și automatizare, tehnician de desene arhitecturale, tehnician operator calculatoare, tehnician de reparații-mentenanță în industria mecanică, tehnician de mecatronică, etc. În 1990 a fost inițiată și educația postliceală, în principal în domeniile de tehnician proiectant în industria mecanică, programator operator de date.

Clubul Sportiv
Școlar Gheorgheni

Director: Jánosi Béla
Adresă: Gheorgheni, Bulevardul Lacu Roșu 5
Telefon: 0266-364.378
E-mail, web:
cssgheorgheni@yahoo.com
www.cssgheorgheni.ro
www.facebook.com/gyergyoisk

Clubul Sportiv Școlar Gheorgheni a fost înființat în anul 1954 de către profesorul de educație fizică Basilides Tibor. În prezent, în cadrul clubului numărăm 328 de sportivi, pregătiți de 12 profesori-antrenori în următoarele secții sportive: baschet, schi alpin, schi fond, hochei pe gheată, tenis de câmp.
Sediul clubului se află în centrul municipiului Gheorgheni, și totuși într-un spațiu liniștit, plăcut, în curtea Liceului Teoretic ”Salamon Ernő”. Baza sportivă se află tot aici, cuprinzând două săli de sport, patru terenuri de tenis de câmp cu zgură, un teren de baschet în aer liber, un teren multifuncțional îngrădit și iluminat, o pistă pentru alergare/patine cu role/schi role.
CSS Gheorgheni oferă locuri de cazare la sediul clubului în 8 camere cu trei paturi cu baie modernă, televizor, wifi și o cameră cu 14 paturi (mansardă).