ttttt

26.03.2020 10:00

Începând cu data de 25 martie, ora 12, a intrat în vigiare restricția de circulație a persoanelor în afara domiciliului. Astfel, se poate circula numai cu declarația pe proprie râspundere completând modelul, sau scrisã integral olograf (scrisã cu mânã).

Noua reglementare face precizãri referând la aceste restricții: nu trebuie sã avem asupra noastră aceastã declarație în cazul când facem deplasãri scurte legate de activitãți fizice individuale, sau ieşim pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

O altã precizare aratã, cã aceastã declarație poate sã fie purtatã şi pe telefon sau tablete, dar numai în forma adoptatã, acceptată de câtre autoritãți.

Atenție! Ieri, pe anumite platforme online, se circula o serie de posibilitãți, dar acestea sunt necontrolate, nejustificate. Sã nu dați nimãnui datele personale!

Modelelul oficial se pote descărca de aici:
https://www.gheorgheni.ro/wp-content/uploads/2020/03/MODEL-Declaratie-pe-proprie-raspundere-editabil.pdf

Acest model se poate descãrca sub formã de .doc pe computerul pesonal, unde se poate completa, iar mai apoi imprimat, sau transmis pe telefonul mobil

Noua reglementare face precizãri privind deplasarea persoanelor peste 65 de ani. Ei poate sã circule în afara domiciliului numai íntre orele 11-13, exceptând acele persoane, care lucreazã activi, au locuri de muncã.Aceste persoane trebuie sã aibã asupra lor declarația necesarã de câtre angajator, iar în alte cazuri declarația pe propria rãspundere.

După cum v- am iformat anterior, colegii primăriei Gheorgheni au distribuit formulare necesare pentru ieșirea din locuințe în cele mai aglomerate magazine alimentare din oraș. Astăzi încă se vor distribui formulare.

În ceea ce privește măsurile aduse pentru persoanele în vârstă, în Gheorgheni a fost deja inițiat un program de ajutor. De exemplu, o brutărie a anunțat, că între orele 11 -13, persoanele în vârstă vor fi servite primii. Primarul Zoltán Nagy ne-a informat, că mősuri similare se vor implementa în toate magazinele alimentare din oraș cât și în farmacii.

Poliția monitorizează în permanență respectarea restricțiilor de circulație . Ieri, cei care au încălcat regulile au scăpat cu avertismente verbale, de astăzi încep amenzile.