Gyergyói Hoki Klub

Kapcsolattartó: Bereczky Szilárd
Cím: Gyergyószentmiklós, Stadion utca 11
Telefon: 0744-617.002
E-mail,web:
gyergyoihk@gmail.com
www.gyergyoihoki.ro
www.facebook.com/gyergyoihk

A Gyergyói Hoki Klubot 2018 májusában alapították, a Gyergyószentmiklósi Progymot követően pedig ez az új klub viszi tovább a gyergyószéki jégkorong-tradíciókat. A klubot Gyergyószékről származó, azonban Magyarországon tevékenykedő vállalkozói csoport hozta létre, és az anyagi hátteret is ők biztosítják. A hazai bajnokság mellett, a GYHK a magyarországi bázisú Erste Ligában is részt vesz.

Krigel Sportklub

Kapcsolattartó: Bajkó Tibor
Cím: Gyergyószentmiklós, Kossuth Lajos utca 208/A
Telefon: 0266-364.688
E-mail:
tibor.bajko@fogathajtas.ro

A  2007-ben lapított Krigel Sportklub fő szakterülete a különböző lovas tevékenységek és események szervezése és népszerűsítése. A Krigel S.K. fő célja a lovas sportok, hagyományok és más lovas tevékenységek minél szélesebb körben való népszerűsítése. A Székelyföldi Lovas Ünnep®-nek szintén a Krigel S.K. a megálmodója és főszervezője. A Sportklubnál igazolt sportolók főleg fogathajtásban és díjugratásban értek el kimagasló eredményeket országos és nemzetközi szinten.

Step Dance Sportklub

Kapcsolattartó: Páll Gabriella
Cím: Gyergyószentmiklós, Testvériség sugárút 9
Telefon: 0748-322.681
E-mail, web:
stepdancesportklub@gmail.com
www.facebook.com/Step-Dance-Sportklub

A Step Dance Sportklubot 1997-ben alapította a néhai Páll Ágnes, az egyesület pedig ma is rendkívül aktív, hisz három településen, közel ötszáz gyereket és felnőttet foglalkoztatnak. A klasszikus modern táncoktól kezdve, a swingen, a showtáncokon, a standard és latin táncokig számtalan stílusban oktatnak. A klubot napjainkban Páll Gabriella és Páll István vezeti.

Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub

Igazgató: Jánosi Béla
Cím: Gyergyószentmiklós, Gyilkos-tó sugárút 5
Telefon: 0266-364.378
E-mail, web:
cssgheorgheni@yahoo.com
www.cssgheorgheni.ro
www.facebook.com/gyergyoisk

A Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub 1954-ben alakult, néhai Basilides Tibor testnevelő tanár kezdeményezésére. A Gyergyószentmiklósi ISK keretében jelenleg 25 csoportra osztva, 12 tanár segítségével 328 sportoló vesz részt a felkészüléseken, a következő sportágakban: kosárlabda, alpesi sí, sífutás, jégkorong, tenisz. Iskolánk a város központjában, de mégis csendes helyen található, a Salamon Ernő Gimnáziummal közös udvaron. Itt van a sportbázisunk is, amely magába foglal két sportcsarnokot, négy salakos teniszpályát, egy szabadtéri kosárlabdapályát, egy bekerített, megvilágított multifunkcionális szabadtéri pályát, egy aszfaltozott futópályát, amely alkalmas görkorcsolyázásra vagy görlsízésre is.
A Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub szálláslehetőséget ajánl az iskola székhelyén 8 darab háromágyas szobában, modern fürdőszobával, televízióval, wifi-vel és egy 14 ágyas tetőtéri szobában.

Városi Sport Klub Gyergyó

Intézményvezető: Tatár Előd
Cím: 535500 Gyergyószentmiklós, Stadion utca 11
Telefon: 0266-365.674, 0751-012.342
Fax: 0266-365.674
E-mail: office@vsk.ro

A Városi Sport Klub Gyergyó - VSK Gyergyó, Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzatának alintézményeként működik, melyet 2015. január 12-én hoztak létre, különböző sportágak szervezésére és fejlesztésére, amelynek célja a hazai és nemzetközi sportversenyek teljesítményeinek támogatása és népszerűsítése.

.

MADÁRFÉSZEK-GODAKO ÖKÖLVÍVÓ AKADÉMIA SPORTKLUB

Kapcsolattartó: Huszár Árpád, Gergely Imre
Cím: Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 7
Telefon: 0744-582.003, 0726-720436
E-mail, web:
mgakademia@gmail.com
www.mgakademia.ro
www.facebook.com/madarfeszekgodako

A Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia 2017-ben jött létre, azzal a céllal, hogy az erdélyi tehetségeket felkarolva a legmagasabb szintű képzést nyújtva világ- és olimpiai bajnokokat neveljen. Kiépült egy szakmai hálózat, a gyergyószentmiklósi központ fogja össze számos fiók egyesület munkáját, alegységgel rendelkezik Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Nagyszalontán Tusnádfürdőn és Déván. Szoros együttműködést folytat Böjte Csaba által vezetett Szent Ferenc Alapítvánnyal, a nehéz sorsú gyermekek körében is népszerűsíti, az ökölvívás, a sport kultúráját. Jelenleg mintegy 300 sportoló tartozik a kötelékébe.

ACS FOX HOCKEY KLUB GYERGYÓSZENTMIKLÓS

Kapcsolattartó: Laczkó Levente, Vaduva István
Cím: Gyergyószentmiklós, Tölgymező utca 95
Telefon: 0744-920.723, 0749-922.937
E-mail, web:
acsfoxhockey@gmail.com
www.facebook.com/acsfoxhockey

Acs Fox Hockey Gyergyószentmiklós 2018-ben jött létre, azzal a céllal, hogy lehetőséget kínáljon a gyergyószentmiklósi és környékbeli jégkorongozni vágyó lányoknak. A 2019-es romániai női jégkorongbajnokság ezüstérmes csapatának nagyra törő céljai vannak, szeretne tovább fejlődni és egy magasabb szintet elérni.

Gyergyói Jövő FC

Kapcsolattartó: Puskás István
Cím: Gyergyószentmiklós, Nicolae Bălcescu utca 38
Telefon: 0746-136.615
E-mail, web:
pusky_75@yahoo.com
www.gyergyoijovofc.ro

A korábban B, illetve C osztályban is szereplő Gyergyószentmiklósi Jövő labdarúgóklub egy ideje nem rendelkezik felnőtt csapattal, hanem minden energiájukkal az utánpótlás-nevelésre koncentrálnak. A gyermekek több korosztályban rúgják a bőrt, a hazai bajnokság mellett pedig – a jó együttműködéseknek köszönhetően – külföldi tornákon is részt vesznek.

Inter Gyergyó

Kapcsolattartó: Kémenes László
Cím: Gyergyószentmiklós, Kárpátok utca 21
Telefonszám: 0746-006.900
E-mail, web:
inter.gyergyo@yahoo.com
www.facebook.com/intergyergyo

A baráti társaságból, szinte véletlenszerűen alakult futsalcsapat az országos másodosztályban szerepel, és már többször is megörvendeztette a sportág kedvelőit. Az Inter Gyergyó gyakorlatilag egy iskolai focipályán alakult tizenhat évvel ezelőtt, a klub pedig többnyire önfenntartó, az anyagi forrást néhány lelkes támogató, illetve pályázatok által teremtik elő.

VUK Sportklub

Kapcsolattartó: Blénesi Eszter
Cím: Gyergyószentmiklós, Tűzoltók utca 54
Telefon: 0742-321.986
E-mail, web:
kosar@vuk.ro
www.vuk.ro
www.facebook.com/vuksportklub

A VUK Sportklubot 2015-ben alapították, célként pedig a sport általi nevelést fogalmazták meg. A klubnál 45 gyermek kosárlabdázik, akik az alapoktól ismerték meg a játékot, és folyamatosan szép eredményeket érnek el. Telente sítáborban is részt vesznek a gyermekek, amelynek egyrészt csapat-összerázó jellege van, másrészt megtanulnak sízni, amely edzőik elmondása szerint nagy élmény számukra.

Gyergyói Karate Klub

Kapcsolattartó: Dr. Kiss Károly 5 Dan JKS
Cím: Gyergyószentmiklós, Halászok utca 1
Telefon: 0742-633.502
E-mail, web:
k.karesz@yahoo.com
www.facebook.com/GyergyoiKarateKlub

A Gyergyói Karate Klubot 2016 áprilisában alapította dr. Kiss Károly, aki évek óta Japánban képezi magát, emellett ő a Japan Karate Shoto Federation (JKS) romániai szervezetének a vezetője. Gyermekeknek, és felnőtteknek is hetente kétszer tart edzést, elmondása szerint pedig nem lehet állandó létszámról beszélni, mivel a tagok folyamatosan cserélődnek. Neves, világhírű karatemesterek tartanak edzőtáborokat a gyergyói karatésoknak, akik minden versenyről rengeteg éremmel térnek haza. A klub affiliált a Román Karate Federaciohoz (FRK), olimpiai karate es a Japán Karate SHOTO Federaciohoz ( JKS). Heti öt alkalommal tartanak edzéseket, a Petőfi Sándor tér, 8 szám alatti edzőteremben.

GYERGYÓI PING PONG SPORTKLUB

Kapcsolattartó: Keresztes Zoltán elnök, Györfi Szabolcs alelnök
Cím: Gyergyószentmiklós, Varga Katalin utca 14/B
Telefon: 0742-149.926, 0748-818.896
E-mail, web:
gyasztaliteniszsk@gmail.com
www.gyergyoiasztalitenisz.ro

A Gyergyói Ping Pong Sportklub 2014 novemberében került bejegyzésre. Alapító tagjai: Keresztes Zoltán elnök, Györfi Szabolcs alelnök, Lovász Vilmos titkár. Jelenleg a  Gyergyói Ping Pong Sportklub 17 taggal rendelkezik, melyből 8 felnőtt és 9 ifjúsági játékos. A klub elsődleges célja az utánpótlás nevelés, illetve minél több fiatal bevonása ebbe a sporttevékenységbe. A hosszú távú célja, pedig a jövőben egy olyan versenyképes felnőtt csapat összeállítása, amellyel kivívható a B divízióba való szereplés joga. Jelenleg a Gyergyói Ping Pong Sportklub az AMATUR versenykiírásain vesz részt, amely az amatőr asztaliteniszezők számára az ország minden pontján rendez asztalitenisz versenyt. A klub tagok heti három alkalommal látogatják a "Salamon Ernő"  tornatermében megszervezett edzéseket, ez heti 6 órát jelent.

STEEL POWER GYERGYÓSZENTMIKLÓS SPORTKLUB

Kapcsolattartó: Bajkó Erika
Cím: Gyergyószentmiklós, Bucsin negyed 7/E/77
Telefon: 0748-591.313
E-mail, web:
erikabajko@yahoo.com
www.facebook.com/steelpowersportclub

A Steel Power Sportklub 2018-ban jött létre, azzal a céllal, hogy a megismertesse a gyergyószentmiklósi és környékbeli gyerekekkel a Taekwondo WT-t versenysportot. Céljuk a gyerekek fizikai-, önvédelmi- és küzdőképességének fejlesztése, valamint országos és nemzetközi versenyeken való részvétel. A  Steel Power Sportklub 2019 óta tagja a Román Taekwondo WT Szövetségnek.

DEFENSIV SPORTEGYESÜLET – KYOKUSHIN KARATE

Kapcsolattartó: Sensei Adrian Divoiu 4 Dan Kyokushin
Telefon: 0721-452 586
E-mail, web:
adi_17@freemail.hu
www.facebook.com/Asociatia-Sportiva-Defensiv-Harghita

A Defensiv Sportegyesületet 2016-ban alapították azon célból, hogy a fiatalokat a harcművészetek, jelen esetben a Kyokusin Karate szellemében neveljék. A Defensiv Sportegyesület keretében, a Kyokusin karatén kívül, amelyet a világ egyik legerősebb karate stílusaként tartanak számon, önvédelmet is tanítanak gyermekek és felnőttek számára, fitness, H.I.I.T. (High Intensity Interval Training) és Capoeira Aerobik edzéseket is tartanak. A Defensiv Sportegyesület a legmagasabb szintű országos és nemzetközi képesítéssel rendelkezik. Az egyesület tagja a Full Contact Román Karate Szakszövetségnek, a Freestyle Kickboxing és Muay Thai Román Szövetségnek, külföldön pedig a Budokai Kyodokyokushin Nemzetközi Szervezetnek. Az edzéseket az adott szakterületek felhatalmazott és képesített oktatói tartják és koordinálják.