ttttt

Tisztelt gyergyószentmiklósiak!

2020.03.19., 18:52

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ma jelent meg a belügyminisztériumi rendelet, amely megadja a keretrendszerét a házi karanténban lévő személyek ellenőrzésének, és megszabja a hatásköröket is. Ennek értelmében az ellenőrzést az állami rendőrség koordinálásával a csendőrség és a helyi rendőrség végzi.

Értesítjük Önöket, hogy a mai nap folyamán személyes egyeztetéseket folytattam az állami rendőrség, a csendőrség és a helyi rendőrség képviselőivel a gyergyószentmiklósi házi karanténban lévő személyek ellenőrzéséről. Leszögeztük az ütemtervet, és már el is kezdődött az ellenőrzés városunkban, ami a közegészségügyi igazgatóság által nyilvántartott adatok alapján történik.

Minden érintett személy számíthat az ellenőrzésre.

Ha valaki megszegi a házi karanténra vonatkozó előírásokat, a rendőrség részéről ötezer lej, a közegészségügyi igazgatóság részéről 20 ezer lej pénzbírságra számíthat.

📌 Tájékoztatom Önöket, hogy az államelnök által bejelentett sürgősségi állapot rendelkezései szerint a helyi rendőrség tevékenysége átkerült az állami rendőrség hatáskörébe.