ttttt

25.04.2020

Consiliul Local a decis crearea unui sistem de ajutor, care să ofere sprijin, din bugetul orașului, pentru familiile în care venitul mediu pe persoană nu depășește 500 de lei. Primarul Nagy Zoltán a precizat că doar acele persoane vor beneficia de sprijinul, format din pachete cu alimente de bază, care anterior instituirii stării de urgență au fost încadrate în muncă. „Grupul țintă este, așadar, format din cei cei care au rămas fără loc de muncă sau care au avut dreptul la prestații de șomaj, din acestă cauză. Ideea este că nivelul de trai nu ar trebui limitat în această perioadă dificilă ”, a spus primarul.

Procesul este coordonat de către Direcția socială din Primărie. Sprijinul poate fi solicitat, începând cu data de luni, 27 aprilie 2020, la numărul de telefon 0730-710.950. Pentru solicitarea ajutorului, este necesară completarea cererii Dacă nu aveți această posibilitate, cereea poate fi scrisă olograf ( de mână), după care va fi fotografiată/scanată și transmisă prin poșta electronică. La cerere trebuie să fie atașate documente care dovedesc componența familiei (cărți de identitate, certificat de naștere), precum și documente din care rezultă venitul lunar.

FOARTE IMPORTANT ! Vă rugăm să completați numele firmei care a dispus suspendarea / încetarea contractului dv. de muncă, precum și persoana din cadrul acesteia, care în cazul contactării de către personalul Direcției sociale, poate confirma realitarea acestei situații.  Cererea și documentele vor fi expediate pe adresa de email social@gheorgheni.ro. Este important de știut, că ajutorul va fi acordat numai pe perioada stării de urgență.

Cererea poate fi descărcată aici: https://bit.ly/2VzBZE3