ttttt

27.03.2020 15:00

Este bine să vă informăm și astăzi, că în județul Harghita încă nu este nici un caz confirmat de infecție cu coronavirus. În orașul Gheorgheni trei persoane, în țară 7.219 persoane sunt în carantină instituționalizată. Conform informațiilor Ministerului de Interne, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 263 noi îmbolnăviri, așadar în țară numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 1.292, din care 115 sunt considerate vindecate. În cursul zilei de azi a fost înregistrat al 24-lea deces confirmat cu COVID-19 pe plan național.

În prezent 124.320 persoane se află în izolare la domociliu. Nu putem decât să ne repetăm: în situația actuală, întoarcerea în  țară din alte țari este o imensă iresponsabilit Cetăţenii care sosesc în ţară din ,zone roşi”, vor intra automat în carantină instituţionalizată timp de 14 zile. Este o mare inresponsabilitate a porni la drum, cu gândul că autoritățile pot fi păcăliți. Țările considerate ,,zone roşii”: Italia, Franţa, Germania, Spania şi Iran. Cei care sosesc din aceste ţări, conform ordonanţelor, vor sta în carantină păzită de armată și poliție timp de 14 zile.
Țările care nu apar pe lista zonelor roșii, intră automat în zona galbenă. Cei care sosesc din aceste ţări, au obligaţia să se autoizoleze la domiciliu timp de 14 zile şă să respecte regulire impuse.