ttttt

03.04.2020 16:30

Săptămâna viitore, luni va începe dezinfectarea scărilor din bocurile orașului Gheorgheni, un pas nou spre împiedicarea răspândirii infecțiilor. Dezinfectarea se va face cu îndrumarea unui specialist în dezinfecare, care va fi ajutată de către colegii serviciului de administrare al orașului. Rugăm locuitorii pentru spălarea pe jos ale pardoselilor, scărilor și curățirea pereților de praf. Efectul dezinfectării este mult mai eficace, dacă suprafețele sunt curățate de praf. Atragem atenția, că după dezinfectarea scării nu este indicat ieșirea din locuinte timp de 2 ore. În situația actuală, fiecare locuitor trebuie să aibă responsabilitate în împiedicarea răspândirii virusului, deoarece numărul îmbolnăvirilor crește zi de zi.

Până astăzi, 3 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 3.183 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19. 118 persoane diagnostizate cu infecție cu coronavirus au decedat. În ultimele 24 ore au fost înregistrate alte 445 noi cazuri de îmbolnăvire. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.531 de persoane. Alte 114.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate și externate din spitale. În județul Harghita sunt 174 persoane aflate în carantină, 1.694 persoane aflate în autoizolare la domiciliu. În județul Harghita în data de 02. aprilie 2020. a fost confirmat un test pozitiv la COVID-19. Persoana respectivă este tratată la spitalul din Odorheiu Secuiesc.