ttttt

2020.03.27 10:15

A 0730-710.950-es számot hívhatják az idősek, és önkénteseink megvásárolják számukra a szükséges élelmet, beszerzik a gyógyszert. A Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatal Szociális Igazgatósága, a Vöröskereszt és a Caritas Otthoni Beteggondozó Szolgálatának helyi szervezetei együttműködésében biztosítjuk azt, hogy az egyedül élő, más segítségére nem számítható 65 év fölötti személyek ne szenvedjen hiányt. Az általuk kért létszükségleti termékeket házhoz viszik önkénteseink, miután telefonon értesítették az időseket érkezésükről. Így garantált, hogy esetleges rossz szándékú személyek ne tudjanak visszaélni az emberek bizalmával.

A járványhelyzetben szükséges intézkedésekért felelős helyi operatív törzs Nagy Zoltán polgármester javaslatára elrendelte, hogy március 27-től, azaz mától a gyergyószentmiklósi élelmiszerüzletekben és gyógyszertárakban minden nap 11 és 13 óra között a 65 év fölötti személyeket kell kiszolgálják. A fiatalabbakat arra kérjük, hogy a megadott időszak előtt vagy után menjenek vásárolni. Ezzel is csökkentsük a lehetőségét annak, hogy esetleges vírushordozókkal találkozhassanak az idősek. Ezúton is jelezni szeretnénk: a 11 és 13 óra közötti időszak azt jelenti, hogy ha muszáj kijönni, akkor az idősek akkor jöhetnek ki az utcára. Nem pedig azt, hogy ilyenkor muszáj kijönniük. Az otthonmaradás ma életet menthet.

Nagyon fontos tudnivaló, hogy a 65 év fölötti személyek kijárására vonatkozó rendelet értelmében az idősek családorvosaikhoz is csak a megadott idősávban, azaz 11 és 13 óra között mehetnek. Programálás minden esetben szükséges. Ezt telefonon kell egyeztetni.